Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δεν χορηγούν ακριβά φάρμακα σε υπερήλικους ασθενείς



Επείγουσα επιστολή Δ. Κρεμαστινού για την μη χορήγηση ακριβών φαρμάκων σε υπερήλικους ασθενείς

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δ. Κρεμαστινός κατόπιν επανειλημμένων καταγγελιών πολιτών απέστειλε επείγουσα επιστολή στους επικεφαλής των φορέων υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη, σχετικά με το θέμα της μη χορήγησης ακριβών φαρμάκων και συσκευών σε υπερηλίκους ασθενείς.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

"Προς: Πρόεδρο ΚΕ.Σ.Υ., κ. Π. Σκανδαλάκη
Πρόεδρο Επιτροπής Εκπαίδευσης ΚΕ.Σ.Υ.,
κ. Ιω. Δατσέρη
Πρόεδρο Ε.Ο.Φ., κ. Δ. Λιντζέρη
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κ. Δ. Κοντό
Διοικητή Ι.Κ.Α., κ. Ρ. Σπυρόπουλο

Κοινοπ:

Υπουργό Υγείας,

κ. Μ. Βορίδη

"ΕΠΕΙΓΟΝ"

Θέμα: "Μη χορήγηση ακριβών φαρμάκων σε υπερηλίκους"

Κατόπιν επανειλημμένων καταγγελιών πολιτών προς τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων στις οποίες συγκεκριμένα αναφέρεται ότι επιτροπές γιατρών αποφασίζουν να μη χορηγούν ακριβά φάρμακα ή συσκευές με το αιτιολογικό ότι οι ασθενείς είναι υπερήλικοι, θα παρακαλέσω άμεσα με εντολή σας να πάψουν να ισχύουν αυτές οι αποφάσεις.

Εφόσον η ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη σύμφωνα με τις διεθνώς αποδεκτές κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) η στέρηση του δικαιώματος στη ζωή αντίκειται όχι μόνο στους Ιπποκρατικούς και θρησκευτικούς νόμους αλλά αποτελεί ευθέως ποινικό αδίκημα για αυτόν που το διαπράττει. Η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής δεν ανήκει στους ανθρώπους. Είναι αποκλειστικό προνόμιο της φύσης. Παρακαλώ όπως άμεσα αντιδράσετε στην απαράδεκτη αυτή τακτική.

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων

Καθηγητής Δημήτριος Κρεμαστινός

Πηγή: dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου