Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο 3ο πανελλήνιο συνέδριο ασθενών (patiens in power)



Υgeianet

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΣΤΟ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΘΕΝΩΝ (patiens in power)

1) Η υφυπουργός Υγείας κ.Παπακώστα ανερυθρίαστα ομολόγησε ότι θρηνήσαμε θύματα από την οριστική διακοπή ρεύματος σε χρονίως πάσχοντες που δεν είχαν να πληρώσουν! Τότε οι ίδιοι υπουργοί μας λέγανε ότι όλα αυτά είναι ψέματα!!

2) Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γρηγοράκος όσο και η υφυπουργός αποχώρησαν από το συνέδριο μόλις τελείωσε ο χαιρετισμός τους, αρνούμενοι να μείνουν για να ακούσουν τα προβλήματα των ασθενών. Τις έντονες αποδοκιμασίες σύσσωμου του συνεδρίου εναντίον τους, διαδέχτηκε πρόταση που έγινε αποδεκτή «να μην επιτραπεί ξανά σε πολιτικό να χαιρετίσει στο συνέδριο, παρά μόνο αν το παρακολουθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος».

3) Η γ.γ. του υπουργείου κ.Παπανικολάου θεώρησε ατυχία την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης υπό τις παρούσες συνθήκες, γιατί η τρόικα αποφασίζει και εμείς στην κυβέρνηση απλώς υπογράφουμε!! Για να ακολουθήσει τοποθέτηση συνέδρου «αφού θεωρείτε αναγκαία τη διακυβέρνηση της χώρας, αφήστε να κυβερνήσουν άλλοι που θέλουν να προσπαθήσουν να σώσουν την χώρα».

4) Ασθενής Δ.Υ. κατήγγειλε ότι τιμωρήθηκε με 54 μόρια ποινής (σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση) διότι αρρώστησε από καρκίνο και νοσηλεύτηκε για 15 μέρες στο νοσοκομείο!


5) Άλλος ασθενής κατήγγειλε ότι ως ανασφάλιστος περίμενε 3 μήνες την απόφαση ειδικής επιτροπής για να εισαχθεί για βηματοδότη, μέχρι που υπέστη νέο επεισόδιο και σώθηκε ως εκ θαύματος.

6) Οι ανασφάλιστοι με αναπηρία 80% πρέπει να πληρώσουν 450 ευρώ εργαστηριακές εξετάσεις για να αποδείξουν στα ΚΕΠΑ την αναπηρία τους!!

7) Με τα νέα μέτρα για τους ανασφάλιστους (από τον 6/2014) επιτρέπεται μεν η πρόσβασή τους στους εναπομείναντες γιατρούς του ΠΕΔΥ, αλλά πρέπει να πληρώσουν συμμετοχή στα φάρμακα και το σύνολο σχεδόν των εργαστηριακών εξετάσεων από τη τσέπη τους, πράγμα αδύνατο αφού είναι άνεργοι. Τελικό αποτέλεσμα δεν ολοκληρώνουν ποτέ τον αναγκαίο έλεγχο.

8) Τουλάχιστον 4 μήνες πρέπει να περιμένουν οι καρκινοπαθείς για ακτινοθεραπεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Ακτινοθεραπευτής κατήγγειλε ότι την ίδια στιγμή το ΕΣΠΑ μας κάνει δώρο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα αξίας 2.000.000 ευρώ και χορηγεί επιπλέον 500.000 ευρώ για έξοδα λειτουργίας και συντήρησης, ενώ εκκρεμεί στο Υπουργείο επί μήνες η έγκριση της εγκατάστασης. Ο ίδιος ακτινοθεραπευτής συνεχίζοντας είπε «κύριοι υπουργοί ή είστε πολύ πλούσιοι ή εγκληματικά αδιάφοροι».

9) Έρευνα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού απέδειξε ότι το κράτος θα είχε οικονομία 200.000.000 ευρώ αν οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη είχαν όλοι πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη.

10) Ο καθηγητής Ιατρικής κ. Λιονής τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα μέτρο για την υγεία ανασφάλιστων, αστέγων και φτωχών με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του κόστους λόγω της δραματικής επιδείνωσης της υγείας τους. «Οι περικοπές στην πρωτοβάθμια οδηγούν σε μεγάλη σπατάλη».

11) Πρόεδρος σωματείου καρκινοπαθών είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση «Εσείς δημιουργήσατε τη διαφθορά για να πάρετε ψήφους και να κυβερνήσετε και τώρα ισοπεδώνετε τα πάντα και τιμωρείται τους ασθενείς, αντί να τιμωρηθείτε εσείς» 

12) Καρκινοπαθής ασθενής επισήμανε «η πολιτική σας μας λέει: αρκετά ζήσατε, καιρός να ξεκουμπιστείτε από αυτόν τον κόσμο!!» 

13) Δεκάδες σύνεδροι παίρνοντας τον λόγο τόνισαν ότι το Υπουργείο ζει σε άλλη εικονική πραγματικότητα, ενώ οι ασθενείς σε άθλια πραγματικότητα.

14) Αναφέρθηκαν 10δες προβλήματα που καθιστούν οδύσσεια την πιστοποίηση της αναπηρίας (π.χ. δεν έχει ληφθεί μέριμνα για τη συνεννόηση με κωφάλαλους ασθενείς, τυφλοί πρέπει να συμπληρώσουν γραπτή αίτηση, ανάπηροι πρέπει να ανέβουν σκάλες 4 ορόφων, μέλη επιτροπών αγνοούν την φύση της πάθησης κ.α)

15) Επίσης αναφέρθηκαν τα προβλήματα υποστελέχωσης των νοσοκομείων: μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα κ.α.

Η παρέμβαση της ΟΕΝΓΕ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου