Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

18/11/2014 - Ανοιχτή Επιστολή - Καταγγελία ΠΑΣΙΔΙΚ

Προς όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας

Αθήνα 18/11/2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Μετά πολλών μηνών μεγαλοστομιών από πλευράς Υπ. Υγείας και Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για σπατάλη και προκλητή ζήτηση διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων, για υπερσυνταγογράφηση και πλασματικές εργαστηριακές εξετάσεις, για παραβατικές συμπεριφορές των παρόχων και άλλα πολλά και μετά από ενενήντα ακριβώς ημέρες από την υπογραφή υπουργικών αποφάσεων για τον εξορθολογισμό των δαπανών και την περιστολή των διαγνωστικών εξετάσεων στις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, μέτρα τα οποία ο ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. εισηγείται με σθένος από πολλών ετών και σε όλους τους Υπουργούς Υγείας, τα οποία θα επιτευχθούν με την υιοθέτηση διαγνωστικών πρωτοκόλλων, την εφαρμογή ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος μηχανογράφησης και την εγκατάσταση ισχυρού ελεγκτικού μηχανισμού, όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, αλλά οι ιδιώτες πάροχοι Π.Φ.Υ. είναι εγκλωβισμένοι σε μία απαράδεκτη και ανήθικη ομηρία, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σχεδόν μόνο αυτοί λόγω ανυπαρξίας εργαστηριακών τμημάτων στο Π.Ε.Δ.Υ., χωρίς να γνωρίζουν ούτε πότε αλλά κυρίως ούτε πόσα θα πληρωθούν ως αποζημίωση για το ιατρικό διαγνωστικό έργο που παράγουν.

Σε όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη του πλανήτη μας, όποιος εργάζεται αμείβεται και όποιος παρέχει υπηρεσίες αποζημιώνεται, διαφορετικά ονομάζεται σκλάβος.

Μόνο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και ανήκει στη φιλελεύθερη Ευρώπη, αυτοί που κυβερνούν σήμερα, έχουν επιβάλλει ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό μέτρο που το ονομάζουν με ξένους όρους claw back, γιατί ντρέπονται να το προφέρουν στη σπουδαία Ελληνική γλώσσα η οποία αποδίδει επακριβώς τη σημασία των λέξεων, επειδή σημαίνει αρπάζω πίσω, για να μας αρπάξουν πίσω στην κυριολεξία πάνω από το 45% το 2013, πάνω από το 60% το 2014 και ένας Θεός ξέρει πόσο θα μας αρπάξουν πίσω το 2015 (τρίτη χρονιά που θα ισχύσει αυτό το μέτρο) εάν υπάρχουμε, από την αξία των διενεργούμενων στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων, όταν μάλιστα τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια για να επιτελέσουν το ιατρικό-διαγνωστικό έργο τους, έχουν δαπάνες λόγω χρήσης αντιδραστηρίων και δεκάδων άλλων αναλωσίμων υλικών οι οποίες αγγίζουν το 40% περίπου των εσόδων τους, χωρίς να υπολογίζουμε τη μισθοδοσία του ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα λειτουργικά έξοδα (φως, νερό, τηλέφωνο, ενοίκιο κ.λπ), αλλά και το κόστος αγοράς, χρήσης και συντήρησης πανάκριβων μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, απαραίτητων για τη διενέργεια αυτών των εξετάσεων.

Η συμπεριφορά του Υπ. Υγείας και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απέναντι στους ιδιώτες παρόχους της εργαστηριακής ιατρικής είναι αχαρακτήριστη, γιατί ο χαρακτηρισμός που της αρμόζει είναι πολύ σκληρός, αφού από τη δημιουργία του Οργανισμού το έτος 2012 και μετά, συνεχώς :

1) Μας δίνουν υποσχέσεις και φρούδες ελπίδες
2) Μας εμπαίζουν συστηματικά και ξεδιάντροπα
3) Μας κλέβουν απροκάλυπτα και απροσχημάτιστα
4) Μας χρησιμοποιούν κάνοντας κοινωνική πολιτική στις πλάτες μας

Συμπερασματικά, μας οδηγούν συνειδητά και μεθοδευμένα στη χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

Από εδώ και πέρα εναπόκειται στη νοημοσύνη, στην ψυχική δύναμη, στον αυτοσεβασμό και στην ενότητα των παρόχων η αντίδραση που θα ανακόψει αυτή την καταστροφική πορεία προς τον αργό και βασανιστικό αφανισμό μας.

Ο Πρόεδρος
Δρ. Γεώργιος Βουγιούκας
Ιατρός Ακτινολόγος

18 σχόλια:

  1. Το ερωτημα είναι αν και πώς θα αντιδρασουμε γιατί αν δεν αντιδρασουμε το2015 θα κλείσουμε. ..
    Η ΠΟΣΙΠΥ πού είναι; ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ.
    ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΛΑΙΣ....
    ΔΕΣ ΤΑ CLAW KAI REBATE TOY 6 MHNOY 2014 KAI ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ ΙΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ , ΜΑΖΕΨΕ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ....
    ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ...ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΏΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ή ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ . ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ REBATE KAI CLAWBACK;;;;;;;; ΔΕΣΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ . ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ CLAW BAC KIA RABATE ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΠΑΝΩ . ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟ ΠΟΙΟ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ........

      Διαγραφή
  3. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΙΣΧΥΕΙ Η ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
    ( ΤΟ ΦΕΚ ΛΕΕΙ ΑΠΟ 1-9-14 ) ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ Η Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ
    ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ??????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφου συμβαινουν ολα αυτα κυριοι γιατι δεν παιρνετε το 'καπελλακι σας ' και να φυγετε απο τον εοπυυ παρα μενετε (και εγω) και εξεφτελιγεστε απο τον καθε υπουργισκο η διοικητισκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ?ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ? ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΤΕ ΜΑΣ, ΠΟΣΟ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ....
    ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΣΑΣ?

    ΥΓ-1 Η ΠΟΣΙΠΥ ,ΠΕΔ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ.
    ΥΓ-2 Ο ΕΟΠΥΥ ΕΚΑΝΕ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ- ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ,ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥς ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ??ΤΟ REBATE ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ?ΤΟ CLAW BACK ?TI ΘΕΛΟΥΝ?ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΖΩΕΣ?ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥς ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟς .ΤΕΛΟς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.ΑΛΛΙΩΣ ΤΕΤΕΛΕΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδερφοι ερχονται και χειρότερα.... ΙΕΕ και πρόστιμα... στους μικρούς που θα μας αναγκάσουν να κλείσουμε περιμένετε να δείτε πως ο ΕΟΠΥΥ θα παρουσιάσει του χρόνου και πλεόνασμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνάδελφοι εργαστηριακοί έχουμε μπει στην τελική ευθεία εφαρμογής του σχεδίου που εκπονήθηκε από κοινού από το υπουργείο υγείας και τη Βιοιατρική. Στο τέλος του δρόμου θα έχουν κλείσει τα 3/4 των εργαστηρίων του λεκανοπεδίου και το 1/2 σε εθνικό επίπεδο. Θα δοθούν οι εξετάσεις των νοσοκομείων στην καλή μας φίλη που στήνει το εθνικό της δίκτυο.
    Οι συνδικαλιστές μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία αδιαφορούν ή είναι ανεπαρκείς. Ξυπνήστε! Άκόμη και εσείς της επαρχίας που νιώθετε ασφαλείς σύντομα θα έχετε το θηρίο δίπλα σας. Αντιδράστε ! Στο φινάλε μία ψήφο έχει ο Σπανός και μία ο καθένας από μας. Αφού λοιπόν τα έχουν βρει σε όλα με τον υπουργό φροντίστε να τον στείλετε σπίτι του. Άλλωστε τον περιμένει και η υπόθεση της ENERGA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κυριοι της πασιδικ οταν καναμε απεργιες τρεχατε να τις σταματησετε.μηπως τωρα φωναζετε γιατι οι σπανοι πηραν τα νοσοκομεια?οσο γιατην ποσιπυ -πεεβι- πεδ εχουν παψει να ασχλουντα απο πριν το καλοκαιρι. βλεπετε τα παντελονια τα τιμουν ελαχιστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ-ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΤΕΣ ΑΝΑ ΧΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ-ΒΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΘΟΥΣ=ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ(ΠΙΣ-ΠΑΣΙΔΙΚ -ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ κλπ) ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαστε άξιοι της τύχης μας..... 50% rb+cl... και δεν έχει γίνει χαμός,σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο να γινοτανε αυτό θα ξεσηκώνονταν και οι πέτρες. Είμαστε άξιοι της τύχης μας και έρμαια των συνδικαλιστών.Καληνύχτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑΣ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    2. Συναδελεφε και να θελουμε δεν μπορουμε να κολυμπησουμε μονοι μας! Εσυ μπορεις? εχεις διπλα σου και κολλητο σου τον ΕΟΠΥΥ και κολυμπατε παρεα. Οσο λοιπον συνεργαζομαστε με το αφερεγγυο κρατος αυτο θα μας κοροιδευει, οι συλλογοι θα μας κοροιδευουν και ο καθενας μας θα κοροιδευει τον διπλανο του.

      Διαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. ΔΕΙΞΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.Ο ΠΙΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ -Η ΠΕΔ ΤΑ ΙΔΙΑ,Η ΠΟΣΙΠΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ(ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ).ΤΟ ΠΟΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ?? ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΗ?? ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ-ΑΡΑ ΠΑΛΕΥΩ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΤΕΞΩ,ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΛΟΥΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΕ ΠΙΣ -ΠΟΣΙΠΥ-ΙΣΑ -ΚΛΠ-ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ

      Διαγραφή
  14. Θα μας στείλουν στο ψυχιατρείο.Παιζουν τις ζωές μας για πλάκα...όλοι τους.Κανενας δε σκέφτεται τον εργαστηριακό ιατρό.Ο καθένας τη τσέπη του και την επιβίωση του.δεν υπάρχει συνεργασία, κοινό μέτωπο να αντιμετωπιστεί το τσουνάμι της καταστροφής.Σκεφτομενος είτε με το συναίσθημα είτε με τη λογική ,τώρα θα έπρεπε να είχε γίνει παρέμβαση από τους ιατρικούς συλλόγους και αναστολή σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ απο όλους.δυστυχως δε συνέβη και ούτε πρόκειται.Μάλλον οι τραπεζικοί λογαριασμοί ειναι γεμάτοι απο τα πάρτυ του παρελθόντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή