Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Παροπλισμένο το ανώτατο πειθαρχικό όργανο των γιατρών



Την παρέμβαση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή έχουν προκαλέσει μια σειρά αποφάσεων του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού που συνελήφθη να εκδίδει πλαστά πιστοποιητικά χωρίς να έχει εξετάσει τους ασθενείς και τη γλίτωσε με επίπληξη, αλλά και εκείνη συναδέλφου του που κρίθηκε ένοχος για αναξιοπρεπή συμπεριφορά και στη συνέχεια αθωώθηκε.

Παρά τη σωρεία διαπιστωμένων παραβάσεων, παρατηρείται το φαινόμενο συγκεκριμένα πειθαρχικά συμβούλια να λειτουργούν στα όρια αρνησιδικίας.

Τέτοια είναι η περίπτωση του ΚΠΣ των γιατρών του ΕΣΥ που εδρεύει στο υπουργείο Υγείας.

Πρόσφατη έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το περιγράφει ως «εκτός λειτουργίας», ενώ για την κατάσταση έχει ενημερωθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος γνωστοποίησε εγγράφως το τι συμβαίνει στον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη.

Κατά τον κ. Ρακιντζή, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΣΥ πρέπει να αναμορφωθεί άμεσα και να στελεχωθεί από δικαστές.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο πόρισμά του, «ο ρυθμός των συνεδριάσεων είναι πολύ μειωμένος και η παραγωγικότητα ελάχιστη, καθώς τα μέλη του ΚΠΣ δεν έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους».

Και καταλήγει με τη διαπίστωση: «Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο των γιατρών είναι παροπλισμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου