Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΦΕΚσε μου...

Ναι.. εκδόθηκε σε ΦΕΚ(2243/ 18.8.2014) η απόφαση που καθορίζει το ανώτατο όριο στις εξετάσεις αλλά και η οροφή στη φαρμακευτική δαπάνη. Γεωγραφική κατανομή δαπάνης εξετάσεων… με μαθηματικούς αλγορίθμους… και tricks…! Ηράκλειο… 8.531.870,28 Λασίθι… 2.105.276,48 ((όλα τα λεφτά η υποδιαστολή, για τέτοια ακρίβεια μιλάμε..) Αναρωτιέμαι… ο Λασιθιώτης κι ο Ρεθυμνιώτης που έρχεται στο γιατρό εδώ για να κάνει μια Μαγνητική… το ποσό από πού αφαιρείται…; Από το Ηράκλειο ή από το Λασίθι…; Λάθος προσέγγιση λοιπόν ο γεωγραφικός περιορισμός. από την στιγμή που οι ασθενείς κινούνται και εκτός συνόρων του νομού τους... αναζητώντας λύσεις υγείας. Κι αν περισσέψουν χρήματα… τι γίνεται.. αφού κάθε μήνα ξεκινάμε από την αρχή (1/12που λέει και το ΦΕΚ)…; ΦΕΚσε μου να μη γλυστρίσω...

Πάμε στο περίφημο άρθρο 3 του ΦΕΚ «…. θεσπίζονται άµεσα οι κατευθυντήριες οδηγίες,.. Η µη τήρηση των κατευθυντηρίων οδηγιών από τους θεράποντες ιατρούς αποτελεί για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ένδειξη για τη διενέργεια στοχευµένου ελέγχου τ Ο εν λόγω ιατρός υποχρεούται να αιτιολογήσει την αναγκαιότητα της διαγνωστικής πράξης σε σχέση µε τo ICD−10….» Σωστό το βρίσκω ως εδώ… αν και ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΩΣ με το ICD-10 ως τυποποιημένη διάγνωση… αφού καμία ευρωπαϊκή επιστημονική εταιρεία δεν το χρησιμοποιεί στους διαγνωστικούς της αλγόριθμους… ( W58… ψάξτε το… έχει πλάκα…!!)

Mα το ωραίο είναι παρακάτω… Το αριθμητικό όριο ανά ειδικότητα καθορίζεται από το τι έχουμε γράψει το προηγούμενο έτος… τέτοια επιστημονικά κριτήρια μιλάμε… Ακόμα δεν έχει μπει στο σύστημα αλλά μπορεί να μπει και σήμερα που άλλαξε ο μήνας... Απο προχτές ένα συνδετηράκι που άλλαξε χτες σε "information" κοσμεί τις ακτινογραφίες ΟΜΣΣ & ΑΜΣΣ... κι οταν το κλικάρω δε βγάζει τίποτα... Πήρα την ΗΔΙΚΑ μα ούτε αυτοί ξέρουν... σιγά μην ήξεραν.. κι έτσι περιμένουμε όλοι μαζί να ΦΕΚσει....!!! 

Και δείτε τώρα… η υπεράριθμη εξέταση, η εξέταση δηλαδή που γράψαμε πάνω από αυτό που μας επιτρέπετε ως ειδικότητα, διενεργείται δωρεάν σε κρατικές δομές χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου… έτσι λέει το ΦΕΚ... Στο κρατικό ίδρυμα δεν πληρώνει κανείς… κι η μάυρη τρύπα μεγαλώνει…! Δηλαδή...θα αργήσει πολύ να ΦΕΚσει…! Κι ο ασθενής μπορεί να γράψει τις εξετάσεις του λίγες, λίγες... ανά τέσσερεις ημέρες... από γιατρό σε γιατρο…όπως το ΦΕΚ ορίζει... αλήθεια γιατί τέσσερεις κι όχι τρεις ήηηηηηη πέντε...; Άβυσσος η ψυχή του συντάκτη...

Και παρακάτω… ο ακτινολόγος δε μπορεί να συνταγογραφήσει, ούτε σκιαγραφικό… κι έτσι ο ασθενής θα ξαναγυρίσει για να του το γράψει ο θεράπων ιατρός του… εδώ είναι να του ΦΕΚσει και του ασθενή… για το θεραπευτικό πλαφόν του γιατρού του…! ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ… αν όλοι αυτοί που συντάσσουν αυτά τα υπέροχα ΦΕΚ κι όοοοοοοολοι οι εκπρόσωποι τους, συγνώμη οι αντιπρόσωποι μας ήθελα να πω, που έχουν "πεισμώσει" τόσο πολύ για να μας σώσουν... χρησιμοποιούσαν το μυαλουάκι τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΆ… το αποτέλεσμα θα μας ξάφνιαζε ευχάριστα… ! Θα είχε ήδη ΦΕΞΕΙ...! Θα το ξαναπώ… Πιστεύω πως αντί να τιμωρεί… θα ήταν καλύτερα να δίδει κίνητρα οικονομίας.. προς όλους εμάς τους θεράποντες ιατρούς. Για τους εργαστηριακούς με τα claw και τα rebate.. στο τέλος θα πληρώνουν οι ίδιοι αν δε το κάνουν και τώρα για τις εξετάσεις των ασθενών... Και ΝΑΙ θα πρέπει να μπει κλειστός προϋπολογισμός για τις εξετάσεις στον ασθενή αλλά και στην ασθένεια (χρόνιες νόσοι) χωριστά… δίδοντας κι εδώ κίνητρα οικονομίας…! Οι τολμηρές λύσεις σε καιρό κρίσης είναι οι πιο ασφαλείς... κι οδηγούν από το ΦΕΚσε μου... στο ΦΩΣ...!! καλό μήνα...!

ΧΑΡΗΣ Χ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι.Σ.Η.
ΔΥΝΑΜΗ ΥΓΕΙΑΣ

5 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟΣ ΣΤΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ.ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ -ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την πρόταση του ξέχασε να πει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επροχθές ειδα τόν κύριο Πατούλη σέ ενα κανάλι TV νά αναφέρεται στούς περιορισμούς στήν αναγραφή εξετάσεων υποστηρίζοντας οτι ο μέν ιατρός δεν μπορεί να ζητήση οσες εξετάσεις κρίνει σκόπιμο ο δε ασθενής δεν απολαμβάνει των εξετάσεων που δικαιούται, και μέχρι εδω ολα καλα και θα συμφωνήσω και εγώ μαζί του, αλλά για τόν μ....α τον εργαστηριακό που τις εκτελεί και στο τέλος του λένε STOP REBATE ουτε λέξη, γιατί τοση απαξίωση στόν κλάδο μας κύριοι μεγαλοσυνδικαλιστές? (κάθε απάντηση δεκτή) Θωμόπουλις Ιωάννης /βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜΠΟΧΑ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΣΥΠΥ ΠΕΕΒΙ .ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα, στ'αληθεια νομιζουν οτι μας δουλευουν και ότι δεν καταλαβαινουμε τί συμβαίνει;
    Η αλαζονεία κυριοι, είναι η κορυφή της κατηφόρας..
    Μικροβιολογος απο Θεσσαλονίκη
    Θα έρθουν εκλογές και τότε θα δείτε ποιούς νομιζεται οτι δουλευετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή