Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Συγκεντρώσεις την Τετάρτη, απεργία την Πέμπτη στα δημόσια νοσοκομεία

Την Πέμπτη, έχει προκηρυχτεί πανελλαδική απεργία γιατρών και εργαζομένων σε όλο το χώρο της δημόσιας Υγείας, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας.

Διήμερο κινητοποιήσεων στο χώρο της δημόσιας Υγείας ξεκινά από το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι Ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) οργανώνουν από κοινού ένα διήμερο δράσεων, για την υπεράσπιση της Υγείας ως θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος και δημόσιου αγαθού.

Όπως αναφέρουν τα προεδρεία τους, βιώνουμε συνθήκες ανθρωπιστικής τραγωδίας, κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος και κοινωνικής εξαθλίωσης.

ΙΑΤRONET.GR

Την ίδια ώρα, συντελείται η ολοκλήρωση της νεοφιλελεύθερης καταστροφικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών Υγείας, η πλήρης κατεδάφιση των όποιων δομών απέμειναν ως Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.
Κινητοποιήσεις

Την Τετάρτη, διοργανώνονται σε όλη την περιφέρεια της χώρας απογευματινά συλλαλητήρια, στα οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι κοινωνικοί φορείς και οι πολίτες, με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Την Πέμπτη, έχει προκηρυχτεί πανελλαδική απεργία γιατρών και εργαζομένων σε όλο το χώρο της δημόσιας Υγείας, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου