Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Στο πόδι το υπουργείο Υγείας για τον Έμπολα! Όλα τα επόμενα βήματα



Στην εντατικοποίηση των μέτρων και τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού Έμπολα αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Με το φόβο μιας μετάλλαξης του ιού που θα τον καταστήσει πιο μεταδοτικό ακόμη και αερογενώς ζει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές προσπαθούν με καθημερινές συσκέψεις και επικοινωνίες με την Ευρώπη να παρακολουθήσουν την εξέλιξη τη νόσου.

Προς ώρας τα μέτρα που έχουν ληφθεί περιορίζονται σε κάποια έντυπα στις πύλες εισόδου όπως αεροδρόμια και λιμάνια αλλά και στην πρόσληψη 30 γιατρών που θα δρομολογηθούν τις επόμενες μέρες.

Όσο κι αν αυτά δεν μοιάζουν αρκετά, ελάχιστα μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι δεν υπάρχει εμβόλιο. Οι έλεγχοι πάντως στα σύνορα σε λίγο καιρό είναι πιθανό να θυμίζουν αυτούς της επιδημίας γρίπης με ειδικές ομάδες γιατρών να "σκανάρουν" τους διερχόμενους επιβάτες κυρίως για να διαπιστώσουν οπτικά εάν έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Πάντως λέγεται πως σε ειδικά εργαστήρια στην Αμερική γίνονται οι πρώτες δοκιμές για εμβόλια χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν οι προσπάθειες αυτές θα φέρουν αποτέλεσμα και πότε.

Μέχρι στιγμής όμως τα κρούσματα αυξάνονται και θεωρείται βέβαιο πως κάποια στιγμή είναι πιθανό ο ιός να περάσει και τα ελληνικά σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου