Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Μ. Βορίδης: Δεν κλείνει το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Αιγίου



Με συγκρατημένη αισιοδοξία πως τα πράγματα στις δομές υγείας στην Αιγιάλεια θα καλυτερέψουν, επέστρεψαν από το ραντεβού που είχαν την Παρασκευή με τον Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και γιατροί Μαρία Τσουκαλά και Δημήτρης Μπούνιας και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα filodimos.gr ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη φημολογούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίου απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο αυτό να κλείσει, ενώ, όπως τόνισε, στόχος του Υπουργείου είναι σύντομα να ενισχυθούν τα ΠΕΔΥ όλης της χώρας με ιατρικό προσωπικό (και όχι μόνο), ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία αλλά και να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών οι πολύ αξιόλογες υποδομές στα πρώην πολυϊατρεία της χώρας.

Ο κ. Βορίδης ενημερώθηκε επίσης για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Αιγίου, όπως για το γεγονός ότι διαθέτει μόλις δύο αναισθησιολόγους και πως το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο υπολειτουργούν κατά τις βραδινές ώρες και, αφού παραδέχτηκε πως δεν είχε ενημερωθεί για την υποστελέχωση του νοσοκομείου, υποσχέθηκε πως θα καταβάλει προσπάθεια για να καλυφθεί η θέση του ενός αναισθησιολόγου που θα φύγει εντός των ημερών από το Αίγιο, υπενθυμίζοντας παράλληλα και την επερχόμενη πρόσληψη 400 γιατρών σε νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

Τέλος, ο Υπουργός Υγείας υποσχέθηκε πως θα έχει άμεση επαφή για το θέμα με την 6η ΥΠΕ, προτείνοντας και στον κ. Παναγόπουλο να κλείσει ραντεβού εντός της προσεχούς εβδομάδας με τον διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, ώστε να αναζητηθούν λύσεις σε συνεργασία με τον καθ' ύλην αρμόδιο φορέα.

1 σχόλιο:

  1. Εκεί που η χώρα ίδρυε νοσοκομεία, κατήντησε να είναι είδηση ότι ΔΕΝ κλείνει κάποιο νοσοκομείο.

    Η οικονομία επιτεύχθηκε με το μαχαίρι. π.χ. Πάρτε 2 δις για φάρμακα. Αν δεν φτάνουν βάλτε το χέρι στην τσέπη σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή