Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ "ΜΗΔΕΝ"

Από YGEIANET. 
Ξεκατινιάζονται τις τελευταίες μέρες οι δύο παραφυάδες της ΝΔ στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας. Ο μεν Ελευθερίου κατηγορεί τον Πατούλη για διασπάθιση των οικονομικών του Συλλόγου και απειλεί με ορκωτούς λογιστές. Ο δε Πατούλης αντιτείνει πως ο Ελευθερίου ποτέ δεν πάτησε το πόδι του στις συνεδριάσεις του ΔΣ, προέβη σε δόλιες συμφωνίες με την πολιτική ηγεσία και συνεπώς «δεν δικαιούται δια να ομιλεί» και μάλιστα ως Πρόεδρος ενός συλλόγου- σφραγίδα.

Αυτό που τελικά προκύπτει είναι η δυσώδης απόπνοια πρακτικών που ελάχιστα τιμούν την εκπροσώπηση του κλάδου. Αμφότεροι λειτούργησαν ως κολαούζοι του Άδωνι και ως παρακολούθημα του Βορίδη, προκειμένου να εκποιήσουν τα συμφέροντα του κλάδου στο κομματικό ταμείο της ΝΔ.

Μαύρισμα αξίζει και στους δύο.

Μαύρισμα για την ελεεινή εικόνα που εμφανίζουν για τον κλάδο, κυρίως όμως για την ελεεινή πρακτική που ακολούθησαν την τελευταία τριετία. Ενώ η συγκυβέρνηση σταύρωνε τον κλάδο αυτοί έπαιζαν στα ζάρια τα ιμάτια των γιατρών.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές αξιοπρεπείς εναλλακτικές λύσεις για τους συναδέλφους της Αθήνας και είμαστε βέβαιοι πως θα τις επιλέξουν..

Στόχος η ανατροπή των συσχετισμών στους ιατρικούς συλλόγους (ΑΥΓΗ)  ????

----------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΟ MEDISPIN:

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ...

Εύλογα ερωτηματικά προκαλούν οι δηλώσεις περί ανατροπής ?? (ή μήπως αυτο-ανατροπής ??), μιας και στην προηγούμενη θητεία του ΠΙΣ, η συγκεκριμένη παράταξη (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΑΤΡΩΝ) συμμετείχε στο Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με τη θέση του Β' Αντιπροέδρου, στηρίζοντας τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ("μνημονιακό δίπολο"). 

Το μαστίγιο και το καρότο (κράμα αντιπολίτευσης - συμπολίτευσης στην ίδια παράταξη) αποτελεί πρωτότυπο ή αμφιλεγόμενο μοντέλο συνδικαλισμού ;
Μήπως βιώνουμε το απόλυτο μηδενικό σημείο της συνολικής αυτο-απαξίωσης του ιατρικού κλάδου ;;

Η πόλωση, η πολυδιάσπαση και οι συνδικαλιστικές προσχηματικές αντιπαραθέσεις (από όπου και εάν προέρχονται) μας οδήγησαν κατά τα τελευταία χρόνια στις μεγαλύτερες ήττες όλων των εποχών στο ιατρικό συνδικαλιστικό γίγνεσθαι. 

Όχι κύριοι, δεν αναζητείται η ανατροπή. 
Αλλά η υπέρβαση, η σύγκλιση και η ενότητα. 

Όταν ο δημόσιος τομέας ασφυκτιά επικίνδυνα και ο ιδιωτικός τομέας σφαγιάζεται, οι κοκορομαχίες από όλες τις πλευρές, αποτελούν εξωφρενική πολυτέλεια. 

Καλή επιτυχία στους άξιους συναδέλφους από όλες τις παρατάξεις που επιθυμούν να αγωνιστούν με ζήλο, τιμιότητα και εργατικότητα, μακριά από προσωπικές βλέψεις ή πολιτικές σκοπιμότητες. 

Για το καλό όλων μας. 

3 σχόλια:

  1. Αγαπητή σύνταξη του Medispin.
    Η προτροπή σας για «Όχι κύριοι, δεν αναζητείται η ανατροπή. Αλλά η υπέρβαση, η σύγκλιση και η ενότητα» θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο με ενιαίο ψηφοδέλτιο, όπου θα ψηφίζονταν πρόσωπα ως εκπρόσωποι και όχι παρατάξεις, που θα κληθούν να εφαρμόσουν (?) προγράμματα που εκ των πραγμάτων αδυνατούν, όταν θα στελεχώσουν ένα ΝΠΔΔ, δηλαδή ένα όργανο της Πολιτείας που λειτουργεί με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και όρια στις παρεμβάσεις του. Μόνο τότε θα μπορούσαν να στελεχωθούν οι Ι.Σ. από άξιους εκπροσώπους που θα αποτελούσαν τον ενδιάμεσο μεταξύ Σώματος και Πολιτείας και προς την κατεύθυνση του συμβουλευτικού ρόλου που έχει ένας Ι.Σ. στην χάραξη των πολιτικών Υγείας μιας Κυβέρνησης.
    Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν καθίσταται δυνατόν και ως εκ τούτου αναλισκόμαστε για άλλη μια εκλογική διαδικασία σε αντιπαραθέσεις τέτοιου τύπου, όπως αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που αναρωτιέμαι πόσο απασχολούν το Σώμα των ιατρών, που έχει πλέον πολύ σοβαρότατα ζητήματα να επιλύσει.
    Με συναδελφικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σημερα ψηφιζονται μεταξυ τους οι πλουσιοι γιατροι. καμια μειωση εισφορων για τους ελευθεροεπαγγελματιες βιοπαθολογους που υπεστησαν 2η συνεχη χρονια claw back και οι αλυσιδες κλεβουν ΑΜΚΑ αλλα διοικουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην μπερδεύετε τους καθαρα αντιμνημονισκους συνδιασμους με τους "κατεπιφαση αντιμνημονιακους"
    Ο Βλασταρακος κα ο Πατούλης (Παρτούλης =για την πάρτη του) δηλώνουν οτι δεν συμβαδίζουν με τους αντιμνημινιακούς υπουργούς αλλά η πραγματικότητα και το σύνολο των ιατρών ξέρει ότι ευθυγραμίζονται με αυτους τους πολιτικούς,αυτο θα φανεί και μετα τις εκλογές του ΙΣΑ -ΠΙΣ που η "Συγγρου" θα τους τραβήξη το αυτι και σε αυτούς και στον Ελευθερίου και θα αναγκασοτύν να συμπλεύσουν στα ίδια "γαλανα" νερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή