Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο ΙΣΑ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των γιατρών του ΠΕΔΥ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από την πρώτη στιγμή δημοσίευσης του Ν. 4238/2014 «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις», διατύπωσε σαφή και συγκεκριμένη θέση για τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών του πρώην ΙΚΑ: Οι γιατροί του ΠΕΔΥ να είναι πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης.

Η θέση μας αυτή είναι πάγια και για τον λόγο αυτό στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας για την διατήρηση των εργασιακών τους σχέσεων και την αποφυγή της ισοπέδωσής τους. Ο ΙΣΑ έχει σταθεί αρωγός στους αγώνες των εν λόγω ιατρών και έχει απευθυνθεί πολλάκις στους αρμόδιους φορείς παρεμβαίνοντας για το ζήτημα αυτό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την τελευταία επιστολή (υπ΄ αριθμόν πρωτ. ΙΣΑ 47662/21.10.2014), απευθυνόμενη στον Διοικητή της 1ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, δυνάμει της οποίας ζητήσαμε παράταση προθεσμίας πέραν των 10 ημερών για τους ιατρούς του ΠΕΔΥ.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των συγκεκριμένων ιατρών, δίνοντας από την πλευρά του την μάχη που πρέπει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ  ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

3 σχόλια:

  1. «Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς
    καὶ φαρισαῖοι ὑποκριταί»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σας Κύριοι τού ιατρικού Συλλόγου,πού είχατε καί το θράσος να διεκδικείτε την ψήφο μας προσφάτως.Δηλαδή γιατροί τού Π.Ε.Δ.Υ. είναι μόνον αυτοί πού έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα,μαζί με τούς Συνδικαλισταράδες καί 'οχι αυτοί οι ηλίθιοι πού καλώς η κακώς έκλεισαν τα ιατρεία τους καί έμειναν με ένα μισθό.Δηλαδή γιατροί τού Π.Ε.Δ.Υ. γιά σας είναι μόνο τα λαμόγια σαν καί σας τούς Συνδικαλιστές.Έχετε δε καί το θράσος να υποστηρίζετε την πλήρη καί μη αποκλειστική απασχόληση,λες καί εμείς πού κλείσαμε τα ιατρεία μας μπορούμε εύκολα να τα ανοίξουμε πάλι μετά από 8 μήνες καί δεδομένης της κρίσεως.Τό τραγικό είναι ότι σ'αυτό συμφωνούν καί οι δύο 'μεγάλες' παρατάξεις τού Ι.Σ.Α.Στη λαμογιά δηλαδή υπάρχει αγαστή συνεργασία.Ε ρε ΑΔΩΝΗΣ πού σας χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, συμφωνώ μαζί σου... Αλλά όχι μονο διεκδίκησαν τη ψήφο αλλά την πήραν κιόλας. Ίσως ψηφίστηκαν και μεταξύ τους.. Πάντως έχουν το δικαίωμα να ομιλού και να υποστηρίζουν τις απόψεις τους

      Διαγραφή