Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Υποχρέωση έκδοσης βεβαίωσης λειτουργίας για διαγνωστικά εργαστήρια και εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης


Σε συνέχεια ερωτημάτων από πολλούς γιατρούς – μέλη μας, καθώς και σχετικής ανακοίνωσης σε ιστοσελίδα, αναφορικά με την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας διαγνωστικών εργαστηρίων και εργαστηρίων φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τα εξής:

Δυνάμει της διάταξης της παραγράφου 3 του άρθρου 28 του Ν. 4238/2014, τροποποιείται το άρθρο 35 του Ν. 4025/2011 στο οποίο προστίθενται οι παράγραφοι 5 και 6 και ορίζεται στην μεν παράγραφο 5 ότι ως αρμόδιος φορέας για την χορήγηση, ανάκληση κλπ, βεβαιώσεων λειτουργίας διαγνωστικών εργαστηρίων και εργαστηρίων φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης ο κατά τόπον Ιατρικός Σύλλογος, στην δε παράγραφο 6 ότι οι ιδιωτικοί φορείς Π.Φ.Υ. οφείλουν να εφαρμόσουν τις διατάξεις για την έκδοση απαιτούμενης άδειας λειτουργίας μέσα σε προθεσμία ενός έτους, ήτοι έως τις 17.02.2015. Οι ανωτέρω διατάξεις είναι σαφές ότι αφορούν τους ιδιωτικούς φορείς που δεν έχουν προσαρμοστεί από το έτος 2001 έως και σήμερα στις σχετικές διατάξεις περί έκδοσης βεβαίωσης λειτουργίας. Οι φορείς Π.Φ.Υ που διαθέτουν άδεια λειτουργίας από το 2001 και μετέπειτα δεν εμπίπτουν στα οριζόμενα στις προαναφερθείσες διατάξεις και ως εκ τούτου δεν υπάρχει υποχρέωση από πλευράς τους να προβούν σε οιαδήποτε ενέργεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ     ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. και όμως χρειάζεται μια ακόμη διευκρίνηση γιατι φαίνεται οτι κάποιοι σύλλογοι ζητούν να προσκομισθεί η υφιστάμενη άδεια που εκδόθηκε μετά 2001 για να την επικαιροποιήσουν. Συνεπώς μήπως με πρωτοβουλία του ΠΙΣ και σχετικές διευκρινήσεις πρός όλους τους συλλόγους να δοθούν σαφείς και ολοκληρβωμένες οδηγίες για να μάθουν όλοι σε ολόκληρη την χώρα τι ακριβώς ισχύει .

    Λεωνίδας Αναγνώστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή