Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Εκλογές ΙΣΑ: Οι παρατάξεις και οι συσχετισμοί

Η κεντροδεξιά και δεξιά παράταξη, που κατέχει σήμερα το προεδρείο, κατεβαίνει στις εκλογές με πέντε διαφορετικά ψηφοδέλτια από εκείνα που μετείχε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.


Την ψήφο των 18.900 μελών του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), διεκδικούν 14 παρατάξεις.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των νέων συσχετισμών που έχουν διαμορφωθεί.

Η κεντροδεξιά και δεξιά παράταξη, που κατέχει σήμερα το προεδρείο, κατεβαίνει στις εκλογές με πέντε διαφορετικά ψηφοδέλτια από εκείνα που μετείχε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Από αυτά, κυρίαρχο ρόλο έχει η παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ του νυν προέδρουΓιώργου Πατούλη (φωτό αριστερά).

Ισχυρή είναι η παράταξη ΝΙΚΙ – ΙΣΑ του Γιώργου Ελευθερίου (φωτό δεξιά).


Κεντροδεξιάς απόχρωσης είναι τα ψηφοδέλτια των πρώην γιατρών του ΙΚΑ (Θα πούμε την αλήθεια – Ιατρική Κίνηση Αλληλεγγύης), των νέων γιατρών (Νέα Ιατρική Προοπτική), ενώ στη Χρυσή Αυγή ανήκει το ψηφοδέλτιο “Γιατροί Ελληνισμού”.

Από τα φαβορί των εκλογών είναι το ψηφοδέλτιο “Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών”, το οποίο πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως επικεφαλής τονΓιάννη Μπασκόζο (φωτό κέντρο).

Αποδυναμωμένο είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (Ιατροί Μπροστά), ενώ στις εκλογές του ΙΣΑ υπάρχει ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από τη ΔΗΜΑΡ (ΙΑΣΥ).

Ιατρικός βραχίωνας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η παράταξη “Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή”.
Διαδικασία

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

Οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές την Κυριακή από τις 7.31 το πρωί έως τις 6.52 το βράδυ και τη Δευτέρα από τις 7.31 το πρωί έως τις 6.51 το βράδυ.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητες η ιατρική και η αστυνομική ταυτότητα.

Τα ψηφοδέλτια που θα πάρουν οι γιατροί θα είναι τα εξής:

Για το διοικητικό συμβούλιο (χρώμα λευκό), στο οποίο μπορούν να βάλουν έως 17 σταυρούς (σταυρό χρειάζεται και ο υποψήφιος πρόεδρος).

Για εκπροσώπους στον ΠΙΣ (χρώμα κίτρινο), στο οποίο μπορούν να βάλουν έως 30 σταυρούς (σταυρό χρειάζεται και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου).

Για το πειθαρχικό συμβούλιο (χρώμα κόκκινο), στο οποίο μπορούν να βάλουν έως 6 σταυρούς για τα τακτικά και μέχρι 6 για τα αναπληρωματικά μέλη (δεν χρειάζονται σταυρό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος).

Για την εξελεγκτική επιτροπή (χρώμα μπλε), μπορούν να βάλουν έως 3 σταυρούς για τα τακτικά και μέχρι 3 για τα αναπληρωματικά μέλη.

Δ.Κ. - IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου