Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Στάση εργασίας την Τετάρτη στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Το νομοσχέδιο για την ΕΣΑΝ Α.Ε. συναντά την κατηγορηματική αντίθεση της ΟΕΝΓΕ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). IATRONET 


Με στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας της Τετάρτης, “υποδέχονται” οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ανώνυμη Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ).

Την απόφαση πήρε το προεδρείο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), εκτιμώντας ότι η λειτουργία της ΕΣΑΝ σηματοδοτεί την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Το νομοσχέδιο συνάντησε την κατηγορηματική αντίθεση της ΟΕΝΓΕ, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι επουσιώδεις τροποποιήσεις, στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας, δεν αλλάξουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα νοσοκομεία και τους γιατρούς.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί όλες και όλους τους γιατρούς ΕΣΥ της χώρας σε στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου και από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12.30 το μεσημέρι στη Βουλή, από την πλευρά της Βασ. Σοφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου