Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Νοσοκομειακοί γιατροί Αχαΐας: "Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ προ των πυλών…"

Παρέμβαση για την ίδρυση της Εταιρίας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (ΕΣΑΝ ΑΕ)
http://www.thebest.gr/

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ κρούει για μια ακόμα φορά η ΕΙΝΑ. Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

"Το στάδιο της απαξίωσης μέσω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του Δημόσιου Συστήματος υγείας φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος του. Είμαστε πια στο στάδιο άμεσης παράδοσης των χρηματοδοτικών εργαλείων και –σύντομα- των δομών στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους κλινικάρχες.

Η ίδρυση της Εταιρίας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ΑΕ (ΕΣΑΝ ΑΕ) με μετόχους τα δημόσια νοσοκομεία, τις ιδιωτικές κλινικές και τον ΕΟΠΥΥ όπως ορίζεται σε Ν/Σ του ΥΥΚΑ που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή για ψήφιση, παρά την ομόθυμη αντίθεση όλων των φορέων, έρχεται να παραδώσει σε ιδιώτες όλες τις χρηματοδοτήσεις των νοσοκομείων, τις μισθοδοσίες και τους φακέλους των ασθενών.

Σύμφωνα με το γερμανικής έμπνευσης και υλοποίησης σύστημα των DRGs (που στη χώρα μας επιβλέπεται απ’ ευθείας από την taskforce του κου Ράιχενμπαχ) η εταιρία αυτή θα εισπράττει και θα κατανέμει πόρους στα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία για τα επόμενα ..50 χρόνια.

Μ’ αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα εργαλείο που θα οδηγήσει ΑΜΕΣΑ στην απεμπόληση από τη μεριά του κράτους της υποχρέωσης χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας και τη μείωση των δωρεάν παροχών στους ασθενείς συμπολίτες μας.

Σύμφωνα με τον κο Κυριόπουλο καθηγητή της Εθνικής Σχολής Δημ. Υγείας, με αυτές τις εξελίξεις την επόμενη περίοδο ελάχιστα νοσοκομεία της περιφέρειας θα κατορθώσουν να επιβιώσουν από την αυτοχρηματοδότηση που θα υποχρεώνονται να υλοποιούν, γιατί η πολιτεία απεκδύεται αυτής της της υποχρέωσης και την αναλαμβάνει η ιδιωτική ΕΣΑΝ ΑΕ! Μαζί με αυτό, θα αναλαμβάνει και τις πληρωμές προσωπικού και γιατρών, περιορίζοντας έτσι το λεγόμενο «εργασιακό κόστος» στα νοσοκομεία.

Αν αυτό που βιώνουν οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αυτή την περίοδο είναι η ασφυξία σε όλα τα επίπεδα, να ξέρουμε ότι με το νομοσχέδιο αυτό σμιλεύουν την ταφόπλακα στο ΕΣΥ και το διώξιμο από τις δομές του όλων όσοι δεν έχουν να πληρώσουν, μέχρι το 2020. Το οποίο είναι μόλις 5 χρόνια μακρυά μας.

Καλούμε όλους τους φορείς υγείας να ενημερωθούν και να ενημερώσουν το λαό για αυτή την τόσο σοβαρή εξέλιξη. Επιβάλλεται η άμεση, με μαζικούς αγώνες ανατροπή αυτής της εγκληματικής για το λαό και την υγεία του πολιτικής και αυτών που την υλοποιούν.

Ο νόμος αυτός να μην περάσει, να μείνει στα χαρτιά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου