Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΙΣΑ ζητά να ληφθεί μέριμνα για το πλαφόν για τους νέους ιατρούς


Προς τον 
κο. Μάκη Βορίδη 
Υπουργό Υγείας 
οδός Αριστοτέλους αρ.17

Αθήνα, 9.9.2014
Α.Π. 46672 

ΘΕΜΑ: «Ο ΙΣΑ ζητά να ληφθεί μέριμνα για το πλαφόν για τους νέους ιατρούς»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια έκδοσης της υπ’ αριθμ. Υ9/οικ.70521/2014 (ΦΕΚ Β’2243/18.18.2014) Υπουργικής Απόφασης, καθώς και των υπ΄αριθμ. πρωτ. 46191/20.08.2014 και 46380/29.08.2014 επιστολών του ΙΣΑ, δυνάμει των οποίων είχαμε επισημάνει τις απαραίτητες διορθώσεις που οφείλουν να πραγματοποιηθούν σχετικά με τα προβλεφθέντα στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, δια της παρούσης επιθυμούμε να σημειώσουμε μια ακόμη παράμετρο για την οποία οφείλετε να λάβετε σχετική μέριμνα.

Στην τελευταία παράγραφο του άρθρου 1 της ως άνω Υ.Α. ορίζεται ότι: «Το ποσό που αντιστοιχεί σε νέους παρόχους που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ για πρώτη φορά καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου με βάση την δυναμικότητα του παρόχου, τον πληθυσμό, την ζήτηση και προσφορά υπηρεσιών στην γεωγραφική περιοχή που εξυπηρετεί. Σε αυτήν την περίπτωση ανακατανέμει τα ετήσια όρια δαπάνης των ήδη συμβεβλημένων παρόχων για το υπόλοιπο διάστημα έως το τέλος του έτους.» Αντίστοιχη πρόβλεψη- εξαίρεση πρέπει να ληφθεί και για τους νέους γιατρούς που λειτουργούν το ιδιωτικό διαγνωστικό τους εργαστήριο κατά την τελευταία τριετία, για τον λόγο ότι στην κατηγορία αυτή των ιατρών μήνα με τον μήνα η δουλειά αυξάνεται. Γίνεται λοιπόν σαφώς αντιληπτό ότι το ποσό που θα αντιστοιχεί στους ιατρούς που έλαβαν άδεια λειτουργίας κατά την τελευταία τριετία απαιτείται να καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου με βάση την δυναμικότητα του παρόχου, τον πληθυσμό, την ζήτηση και προσφορά υπηρεσιών στην γεωγραφική περιοχή που εξυπηρετεί, όπως ανωτέρω.

Προσβλέπουμε ότι η ανωτέρω σημαντική επισήμανση θα ληφθεί υπόψη σε συνδυασμό με τις προηγούμενες που σας είχαμε θέσει.

Σας επισυνάπτουμε τεκμηριωμένη έκθεση- εισήγηση ιατρού- μέλους μας, προς επίρρωση των ανωτέρω εκτεθέντων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Τρία χρόνια από πότε κε Πατούλη; από σήμερα;
    αφού ως μέτρο σύγκρισης λαμβάνονται οι υποβολές του 2013 ως τρία χρόνια πρέπει να εκληφθεί το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 και ύστερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή