Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Σε επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ιπποκρατείου


alterthess.gr
Σε επίσχεση εργασίας από τα καθημερινά τους καθήκοντα και τις εφημερίες προχωρούν από σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΓΝ Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της αποπληρωμής των εφημεριών τους 6 μηνών και πλέον.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσχεσης εργασίας, πραγματοποίησαν το πρωί κινητοποίηση στα ταμεία είσπραξης, αποκλείοντας τον εισπρακτικό μηχανισμό του νοσοκομείου και επιτρέποντας στους ασθενείς να εξετάζονται χωρίς να πληρώσουν το χαράτσι των 5 ευρώ.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται στη δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 10/09 στις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Υγειονομική Περιφέρεια.

Κατά τις γενικές τους συνελεύσεις (8-9-14 και 3-9-14), οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσης να καλέσουν την ΕΝΙΘ και τον ΙΣΘ για την κινητοποίηση του ιατρικού κόσμου.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 2 χρόνια που υποχρεωνόμαστε να κινητοποιηθούμε με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, προκειμένου να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα - τις απλήρωτες εφημερίες μας 6 και πλέον μηνών. Στο διάστημα αυτό άλλαξαν 2 διοικητές του νοσοκομείου και αρκετοί υπουργοί, το πρόβλημα όμως παραμένει και όχι μόνο καθυστερούν οι εφημερίες, αλλά δεχόμαστε και μεγάλες περικοπές στις αποδοχές μας. Την ίδια αυτή περίοδο, με τη μεγάλη έλλειψη ειδικών ιατρών και λοιπού προσωπικού, βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας μας, στερούμαστε από την εκπαίδευσή μας, με συνέπεια τη χαμηλή παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τους ασθενείς.

Αυτό είναι και το μέλλον που ετοιμάζουν όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε όλους τους νέους: Απλήρωτη εργασία ή λίγα ψίχουλα για μισθό! Μας οδηγούν είτε στην οικονομική μετανάστευση είτε σε κάποια κλινική ή νοσοκομείο με μισό μισθό και μισά δικαιώματα…

Ξέρουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι περνάνε τα ίδια με μας, αυτό όμως δε θα μας σταματήσει από το να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σας καλούμε να πράξετε το ίδιο!
Το αγαθό της υγείας μας αφορά όλους. Αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση όλων εκείνων των παραγόντων που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο επίπεδο Υγείας. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συμπαραστάτες. Φτάνει πια η κοροϊδία! Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος!»

Τέλος, οι ειδικευόμενοι γιατροί του ΓΝ Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» θα έχουν νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή στις 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου