Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Βορίδη-Χαρδούβελη πριν την άφιξη της τρόικας



Λίγες ώρες πριν την άφιξη της τρόικας στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης συναντάται σήμερα Δευτέρα με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδουβελη για να προετοιμάσουν το έδαφος.

Ο κ. Μ. Βορίδης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας μέσα στην εβδομάδα και από αυτές τις συναντήσεις θα κριθούν πολλά για το χώρο της Υγείας.

Ο κ. Γ. Χαρδούβελης αναμένεται να συναντηθεί με τους τροικανούς αύριο Τρίτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που έχουν ανοικτά μέτωπα.

Στη σημερινή συνάντηση Βορίδη – Χαρδούβελη, ο υπουργός Υγείας θα ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, τις δαπάνες των νοσοκομείων και βέβαια για την πορεία της φαρμακευτικής δαπάνης.

Βέβαια, στη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), ζήτημα το οποίο είχε συμφωνηθεί την Άνοιξη με την τρόικα να το συζητήσουν τον Σεπτέμβριο.

Μετά τη δίωρη συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη και του Γιάννη Βρούτση, κορυφαίος παράγοντας υπουργείου εργασίας εμφανιζόταν αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης που ξεκινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου