Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΕΚΕ ζητά την εφαρμογή των οδηγιών συνταγογράφησης που έχει παραδώσει στο Υπουργείο Υγείας.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Κ.Ε.)
Χαρ.Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1 Ηλιούπολη
Τηλ.: 210-9924980-9959181
Fax: 210-9916854
email: enosielke1@gmail.com

​ ​ΑΘΗΝΑ 03/09/2014

ΘΕΜΑ: Η ΕΕΚΕ ζητά την εφαρμογή των οδηγιών συνταγογράφησης που έχει παραδώσει στο Υπουργείο Υγείας.


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην τελευταία υπουργική απόφαση έχουν ανακοινωθεί κατευθυντήριες οδηγίες και αριθμητικά όρια αναγραφής εξετάσεων ανα ειδικότητα για τα οποία όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας ουδεμία σχέση έχει στην σύνταξη τους η Ένωση μαs.


Η ΕΕΚΕ έχει παραδώσει συνταγογραφικές οδηγίες αναγραφής εξετάσεων μαζί με τις υπόλοιπες επαγγελματικές ενώσεις δια μέσου του ΠΙΣ, στο Υπουργείο Υγείας από τον Μάιο του 2014, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψιν όπως διαπιστώσαμε παρά την δέσμευση τηs τότε ηγεσίας του Υπουργείου.

Στις ανακοινωθείσες από το Υπουργείο κατευθυντήριες οδηγίες και αριθμητικά όρια αναγραφής εξετάσεων έχουν διαπιστωθεί πολλές παραλείψεις και λάθη και όπως ανακοίνωσε και η ΠΟΣΚΕ μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, θα υπάρξουν διορθώσεις.
Κατόπιν τούτου σας καλούμε να αποστείλετε τις παρατηρήσεις σας στην Ένωση για να κάνουμε την εισήγηση στον ΕΟΠΥΥ και παράλληλα σας καλούμε να συνταγογραφείτε με γνώμονα αυστηρά την επιστημονική δεοντολογία και κατάρτιση σας, προs όφελοs των ασθενών, στα πλαίσια των κατευθυντήριων οδηγιών της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τα οποία πρέπει να είναι τα μόνα κριτήρια ελέγχου συνταγογράφησης των Ιατρών.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος             ο Γενικός Γραμματέας

Φ.Ν. Πατσουράκος.  Δημόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου