Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Υλοποιούμε προϋπολογισμό επάρκειας και όχι σπατάλης



Την πολιτική του με κάθε τρόπο και κυρίως την τακτική των κλειστών προϋπολογισμών, υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με αφορμή δημοσιεύματα που μιλούν για μαύρη τρύπα, υπογραμμίζοντας ότι ο Οργανισμός υλοποιεί προϋπολογισμό επάρκειας και όχι σπατάλης. Ο προϋπολογισμός του 2013 εμφανίζει μία διαφορά της τάξης των 373 εκατ. ευρώ η οποία υπερκαλύπτεται από τα ταμειακά διαθέσιμα, σύμφωνα με την διοίκηση, ενώ έχουν μειωθεί και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους. 

«Μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ βλέπουν μόνο όσοι επιθυμούν την επιστροφή του Οργανισμού στην περίοδο των ανεξέλεγκτων πληρωμών. Στην εποχή που δεν λειτουργούσαν προϋπολογισμοί και απολογισμοί. Στην εποχή της σπατάλης, της προκλητής ζήτησης και των ελλειμμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ προσθέτοντας τα εξής:

«Στην εποχή που τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωναν 5,5 δις. ευρώ για φάρμακα (500 ευρώ το χρόνο ανά κάτοικο!!!!) και εκατοντάδες εκατομμύρια για διαγνωστικές εξετάσεις και κάθε άλλης μορφής υπηρεσίες υγείας.

Επιστροφή σε ένα ακόμη παράδοξο ρεκόρ πολύ υψηλών δαπανών, δημόσιων και ιδιωτικών για την υγεία. Αυτά μόνο στην Ελλάδα που απεργάζονται την κρίση συμβαίνουν.

Δυστυχώς για όλους αυτούς και ευτυχώς για τους Έλληνες πολίτες η επιστροφή αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση:

«Ο ΕΟΠΥΥ με σεβασμό στις εισφορές των ασφαλισμένων του και στους φόρους των πολιτών που εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση του, υλοποιεί προϋπολογισμό επάρκειας και όχι σπατάλης.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2013 έκλεισε χωρίς να δημιουργηθούν νέα ελλείμματα. Αναφορικά με τον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρήσης η υπέρβαση των προϋπολογισθέντων εξόδων (6.768.879.635 ευρώ) σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα έσοδα (6.395.132.155)- διαφορά περίπου 373 εκ. ευρώ- υπερκαλύπτεται από τα ταμειακά διαθέσιμα, (υπερβαίνουν τα 400 εκ. ευρώ) του Οργανισμού που υπήρχαν στις 31/12/2013, όπως προβλέπεται άλλωστε από την κείμενη και ισχύουσα νομοθεσία.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τρίτους, από την σύσταση του (1.1.2012), ανήλθαν τον Ιούλιο 2014 στο ποσό των 670.094.844,48 ευρώ παρουσιάζοντας μείωση 598.459.283,25 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό του Ιουνίου του 2014 που έφτασε τα 1.268.554.127,73 ευρώ.
Επιπρόσθετα, οι εισπραχθείσες και μη αποδοθείσες εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονταν τον Ιούλιο του 2014 σε 539.176.955 ευρώ. Από όλα τα ανωτέρω συνάγεται ότι ο ΕΟΠΥΥ διασφαλίζει την επάρκεια υπηρεσιών για τους πολίτες, τηρεί τον προϋπολογισμό του και δεν δημιουργεί νέα ελλείμματα.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την τήρηση των κλειστών προϋπολογισμών με σύγχρονες ελεγκτικές μεθόδους, θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα και κατευθυντήριες οδηγίες.

Σε υψηλή προτεραιότητα βρίσκεται ο στόχος που έθεσε ο Υπουργός Υγείας, κ. Μ. Βορίδης για την τήρηση του προϋπολογισμού χωρίς την καταφυγή σε rebate και clawback, μέτρα επαχθή αλλά αναγκαία στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία».

5 σχόλια:

  1. Και όμως κυριοι υπαρχουν δεκαδες χιλιάδες ιατρών που έκανα σωστά τη δουλεια τους και όλα τα παραπάνω αφορουν την ανικανοτητα του κρατους να ελεγξει αλλες τοσες χιλιαδες παράνομες διαδικασίες που αφορούσαν το χώρο της υγειας. Να ρωτήσω επισης ποιοι δικαστες ήταν αυτοι που αθώωναν περιπτώσεις παρανομου πλουτισμού απο διακινηση υγειονομικών υλικών ? καθως και ποιες επιτροπές ασφαλιστικων ταμείων επεβαλλαν τελικά προστιμα ισα με το 1/10 αυτών που θα επρεπε να επιβληθουν μετα απο τις δήθεν ενστασεις και επανεξετάσεις. Μη μου το πετάτε λοιπον στα μουτρα σαν να φταίμε όλοι διοτι καταλαβαίνω το ποσο μικροί ειστε ακόμα για να ελεγξετε τις καταστασεις και να μην ψάχνει ο κοσμάκης για βαμβακι στα νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, νομίζουν ότι μιλούν σε ηλίθιους...;;; Με υποχρεωτικές επιστροφές, rebate και clawback στο 55% και η... κουτσή Μαρία θα έλυνε σε 5 λεπτά το πρόβλημα του χρέους της χώρας...!!! Η αλήθεια είναι μία... Και λεφτά δεν έχετε, και αξιοπρεπή υγεία δεν μπορείτε να προσφέρετε και φθηνά ψέμματα λέτε συνεχώς ... Στα μάτια του ελληνικού λαού θα είστε πάντα οι υπεύθυνοι για την κατάντια της υγείας του! Είστε εκεί, μπροστά του, κάθε μέρα που βάζει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει τους δικούς σας "κλειστούς προϋπολογισμούς, με τους οποίους μας κοροϊδεύετε ανερυθρίαστα... Ντροπή σας... Πιο τίμιο θα ήταν να πείτε μια συγγνώμη,,. δεν έχουμε χρήματα... ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ... Αλλά θα μου πεις... Πώς θα διατηρήσουμε τη θέση μας με αλήθειες...; Άσε και ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΤΩΡΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα χρεωστούμενα του 2010, 2011,2012, που δεν είχαμε κόψει αποδείξεις οι μπαταχτσίδες του ΕΟΠΥΥ τα βάφτισαν υφιστάμενα και όχι ληξιπρόθεςμα και μέχρι σήμερα έχουμε πάρει το πούλο.
    Τολμούν λοιπόν και βγαίνουν ξεδιάντροπα και κάνουν δηλώσεις οι κλέφτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΙΜΑ ΡΕ ΠΑΛΙΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΟΛΗΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή