Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

"Συρραφές και μεταμοσχεύσεις" στις εκλογές Ιατρικού Συλλόγου

Μαρίνα Ριζογιάννη - PELOP.GR 

Εκπλήξεις, συμπράξεις, αποχωρήσεις παλαιών συνδικαλιστών, αποσύρσεις καίριων ψηφοδελτίων και εμφάνιση «μεταλλαγμένων», επιφύλασσε η χθεσινή κατάθεση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.


Ψηφοδέλτια που πάνω απ όλα δείχνουν την εμμονή του ιατρικού κόσμου να λειτουργεί υπό κομματική ομπρέλα και φυσικά εσωτερική αντιπαράθεσης που δημιουργούν τα διαφορετικά συμφέροντα του κλάδου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν για κοινό μέτωπο.

Στα χαρακτηριστικά της εκλογικής διαδικασίας της 5ης Οκτωβρίου για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και των άλλων οργάνων του Συλλόγου, υπογραμμίζουμε τα εξής:

- Μετά από χρόνια δεν υπάρχει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ και συγκεκριμένα της Δημοκρατικής Κίνησης Ιατρών. Τα δύο νυν μέλη του ΔΣ Γεώργιος Σκρουμπής (γραμματέας) και Μαριάννα Σταματιάδου (αντιπρόεδρος) είναι εκ νέου υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο «Ιατρική Ανεξάρτητη Συνεργασία» (ΙΑΣΥ), όπου είναι επικεφαλής η νυν πρόεδρος Αννα Μαστοράκου, η οποία στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε με το ψηφοδέλτιο της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών». Η κ. Μαστοράκου φαίνεται ότι πέτυχε να συγκεντρώσει υποψηφίους σχεδόν απ' όλους τους πολιτικούς χώρους και από όλες τις κατηγορίες γιατρών (ιδιώτες, νοσοκομειακούς, εργαστηριακούς, πανεπιστημιακούς). 

Δεν έχουν καταθέσει υποψηφιότητα στελέχη της ΝΔ, όπως οι: Θρασύβουλος Μαυρομάτης, Ανδρέας Μαζαράκης και Γιάννης Βερβίτας.

- Εκπληξη αποτελεί το εγχείρημα για συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου που θα εκφράζει τον κεντροαριστερό χώρο. Μάλιστα, επικεφαλής σε αυτό φέρεται να είναι ο καθηγητής Παναγιώτης Μέγας. Πρόκειται για το παλαιό ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Συνεργασίας Ιατρών» (ΕΣΙ) που ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Κωστακιώτης, Τάσος Γιακουμής, Κώστας Γιαννάκενας, Βασίλης Παστρωμάς). Τώρα συμμετέχουν σε αυτό και παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλων χώρων.

- Σταθερή παραμένει η Κατερίνα Γατοπούλου με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Ιατρών» (ΑΚΙ).

- Το ίδιο ισχύει και για τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών» (ΔΗΠΑΚ) που ανήκει στο ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Τουλγαρίδη, και ανάμεσα στους υποψηφίους και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

- Από την ΠΑΣΚ γιατρών με τη «Συμπαράταξη Γιατρών» συμμετέχει στις εκλογές ο Κώστας Σκουρλάς.

- Φέτος υπάρχει και μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα που προέρχεται από τον κλάδο της ακτινοδιαγνωστικής και είναι αυτή του Γιώργου Τζαβέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου