Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

"Κόφτης" στις ανεξέλεγκτες τομογραφίες - Ειδική επιτροπή για PET/CT

«Κόφτη» στις ανεξέλεγκτες αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες που μόνο το δωδεκάμηνο Αυγούστου 2013- Ιουλίου 2014 στοίχισαν στον ΕΟΠΥΥ περί τα 145 εκατ. ευρώ (οι αξονικές ανήλθαν σε 1.011.358, με δαπάνη 51.941.837 ευρώ, οι μαγνητικές έφτασαν τις 581.242, με δαπάνη 92.544.373 ευρώ) βάζει το υπουργείο Υγείας. 

healthview.gr

Πλέον, για την εκτέλεση ιατρικών πράξεων Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας PET/CT, καθώς και για την έγκριση εκτέλεσης αυτών των ιατρικών πράξεων οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να διαθέτουν το «πράσινο φως» ειδικής Επιτροπής. 


Η Επιτροπή όχι μόνο θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει την εκτέλεση ιατρικών πράξεων Ποζιτρονικής και Αξονικής Τομογραφίας PET/CT μετά από λεπτομερή εξέταση των φακέλων των ασθενών αλλά θα αξιολογεί και τα Κέντρα ως κατάλληλα για την διενέργεια των παραπάνω εξετάσεων. 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη ανασυγκροτείται η Ειδική Επιτροπή και διορίζει μέλη της: 

α) Παύλο Παπακώστα, Συντονιστή Διευθυντή Παθολογικής Ογκολογίας στο Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», με αναπληρωτή του τον Επαμεινώνδα Σαμαντά, Συντονιστή Διευθυντή Παθολογικής Ογκολογίας στο Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ». 

β) Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή Αιματολογίας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ», με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Αποστολίδη, Διευθυντή Αιματολογίας στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ». 

γ) Σοφία Σαραφιανού, Διευθύντρια Πυρηνικής Ιατρικής στο Γ.Ο.Ν.Κ. «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», με αναπληρώτριά της την Αργυρώ Βεζυργιάννη, Επιμελήτρια Α΄ Πυρηνικής Ιατρικής στο Γ.Ν.Α. «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».

Πρόεδρος της Επιτροπής αναλαμβάνει ο κ. Παπακώστας και η θητεία της Επιτροπής το ένα (1) έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου