Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δημήτρης Κοντός: Πάμε τώρα σε διάλογο για τις διαγνωστικές εξετάσεις

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Όπισθεν ολοταχώς, αλλά με τον πιο εύσχημο τρόπο, κάνει τώρα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μετά την πολύ έντονη αναστάτωση την οποία έχει προκαλέσει η θέση σε εφαρμογή της υπουργικής του απόφασης, της 18ης Αυγούστου 2014, με την οποία καταργούνται ουσιαστικά οι τακτικές προληπτικές εξετάσεις για τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)!

Σε προκεχωρημένο φυλάκιο, λοιπόν, το πρωί της Πέμπτης 11 Σεπτεμβρίου, στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός κάλεσε τους γιατρούς σε διάλογο και συνεννόηση για τις διαγνωστικές εξετάσεις, αλλά και τις λοιπές παροχές του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους του:

"Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πούμε ότι, οι κατευθυντήριες οδηγίες είναι ενδεικτικές, δεν εμποδίζουν τη συνταγογράφηση και την παραπομπή για εξετάσεις κυρίως των προληπτικών. Δεν κόβουμε καμία εξέταση, αλλά θέσαμε ένα πλαίσιο κατευθυντήριων οδηγιών, οι οποίες είναι δεκτικές βελτιώσεων και διορθώσεων και προς αυτή την κατεύθυνση να είστε βέβαιοι ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνεργαστεί".

Ο Δημήτρης ανέφερε επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ θα συνεργαστεί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), τις επιστημονικές εταιρείες και τις ιατρικές ενώσεις προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις και διορθώσεις, όπου κριθεί αναγκαίο,ενώ υπενθύμισε ότι ήδη από τις 4 Σεπτεμβρίου έχει στείλει σχετική επιστολή στον ΠΙΣ ζητώντας την κατάθεση τεκμηριωμένες απόψεων και προτάσεων επί των κατευθυντήριων οδηγιών. "Βεβαίως ο ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας θα αποδεχθούν τις τροποποιήσεις που θα υποδείξουν", διαβεβαίωσε, τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

2 σχόλια:

  1. ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΟΛΚΗΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η //ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ//.ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΕΙΜΟΥΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ.ΑΠΟ 1/10/2014 ΜΗΝ ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακου παμε τωρα σε διαλογο για τις διαγνωστικες εξετασεις.Μεχρι χθες τι κανατε ?? παιζατε τσιλικι?? ΡΕ ΟΥΣΤ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή