Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΙΝΑΠ. Πλήρης αντίθεση με το νομοσχέδιο για ΕΣΑΝ ΑΕ

Ε.Γ.ΕΣΥ.Ν.Α.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κ. ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Αθήνα, 2/9/14
ειναπ
Η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, χωρίς κανέναν απολύτως διάλογο και παρά την ομόφωνη αντίθεση όλων των συνδικαλιστικών οργάνων έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για τη σύσταση Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε. (Ε.Σ.Α.Ν. Α.Ε.) με μετόχους τα Δημόσια Νοσοκομεία, τις Ιδιωτικές Κλινικές και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αυτό αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από την οριστική απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο, ένα σταθμό, στη μακρά πορεία περικοπής των κρατικών δαπανών για την υγεία, τη σταδιακή αποτίναξη της ευθύνης του κράτους για την υγεία του λαού και τη μετατροπή της σε ατομική ευθύνη, τη μείωση των δωρεάν παροχών και την αύξηση της ανταποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών.

Σχεδιάζουν, στην τιμή της ιατρικής πράξης να ενσωματώσουν και τις αμοιβές του προσωπικού των νοσοκομείων, ώστε το κράτος να απαλλαγεί και από το λεγόμενο «εργασιακό κόστος», όπως ισχύει σε πολλές χώρες στην Ε.Ε.

Συνολικά ως το 2020 σχεδιάζουν ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.

Οι συνέπειες είναι ολοφάνερες για τους ασθενείς, για τους υγειονομικούς συνολικά και, φυσικά, για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Όχι μόνο εκφράζουμε την αντίθεσή μας, αλλά θα αγωνιστούμε μαζί με τους ασθενείς μας και με όλο το λαό για τη μη εφαρμογή τέτοιων μέτρων.

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους φορείς υγειονομικών σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Ο νόμος θα ακυρωθεί στην πράξη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ    ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΒΑΔΑΣ


Κοινοποίηση: Αναπληρωτή Υπουργός Υγείας
: Γ. Γ. Υπουργείου Υγείας
: Διοικητές 1ης και 2ης Υπε
: Διοικητές νοσοκ. Αθήνας – Πειραιά
: ΠΙΣ
: ΙΣΑ
: ΙΣΠ
: ΟΕΝΓΕ
: 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου