Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αποσπάσματα ομιλίας Πρωθυπουργού στην 79η ΔΕΘ- Τι είπε για την Υγεία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Κυρίες και κύριοι,

Η Ελλάδα δεν κοιτάει πια πίσω, στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε… Η Ελλάδα κοιτάει πλέον μπροστά! Στο αύριο, στη Νέα Ελλάδα που χτίζουμε βήμα-βήμα… Φέτος, είναι η χρονιά που περνάμε από τη διαρκή κατρακύλα στην άνοδο. Στη σταθερή άνοδο από δω και στο εξής. Με Ανάπτυξη και με καθημερινή μείωση της ανεργίας.

---------------------------------------------------------------------

Αλλά για σκεφτείτε πράγματι τι κράτος είχαμε…

Σας δίνω μερικά μόνο παραδείγματα: Η δαπάνη της δημόσιας υγείας ήταν ανεξέλεγκτη! Και δεν πήγαινε σε «καλύτερη περίθαλψη». Πήγαινε σε περισσότερη σπατάλη από τα κυκλώματα των επιτήδειων. Που θησαύριζαν σε βάρος των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων. Τέτοιο κράτος θέλαμε; Σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία έχουν συνεχή παρακολούθηση του κόστους τους με σύγχρονες μεθόδους. Και η σπατάλη έχει δραστικότατα περικοπεί.

Μέχρι πριν λίγο, τα φάρμακα κόστιζαν δυσανάλογα. Με αποτέλεσμα και η φαρμακευτική δαπάνη να έχει εκτοξευθεί. Σήμερα η δαπάνη αυτή έχει υποχωρήσει κάτω από το μισό, η Ελλάδα αγοράζει τα φάρμακα στις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη, ενώ αυξήθηκε η πρόσβαση του κοινού σε νέα σκευάσματα.

Κι ακόμα, σήμερα υπάρχει στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, κάλυψη των ανασφάλιστων! Όπως υπάρχει και πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Μέχρι πρόσφατα χρειάζονταν δύο ή τρία χρόνια για να βγουν οι συντάξεις. Τώρα, με τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ο συνταξιούχος παίρνει το 80% της σύνταξής του μέσα σε δύο μήνες στον ιδιωτικό τομέα και το 50% στο Δημόσιο: Ενώ ειδικά για το δημόσιο, σε εννιά μήνες βγαίνει η πλήρης σύνταξη και παίρνει αναδρομικά τα οφειλόμενα των προηγούμενων μηνών. Με την ηλεκτρονική καταγραφή του ασφαλιστικού ιστορικού όλων των Ελλήνων εργαζομένων- είναι το σύστημα ΑΤΛΑΣ του υπουργείου Εργασίας- πολύ σύντομα η απονομή της σύνταξης θα αλλάξει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα και θα γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μέχρι πρόσφατα δεκάδες χιλιάδες «συντάξεις μαϊμούδες» και επιδόματα σε «ψεύτο-ανάπηρους», επιβάρυναν τα ασφαλιστικά ταμεία και το φορολογούμενο. Αυτό ως κράτος μας εξέθετε, ως λαό μας εξέθετε. Και δεν το θέλαμε. Τώρα όλα αυτά βρέθηκαν και κόπηκαν. Από τις «μαϊμούδες»- και μιλάω για τις «μαϊμούδες του Δημοσίου» μόνο- 42 εκατομμύρια έχουν ήδη επιστρέψει στα ταμεία.

-----------------------------------------------------------

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτε! Για να μην βγούμε ποτέ από την κρίση.

Δεν ήθελαν να σταματήσει, για παράδειγμα, η σπατάλη στα δημόσια νοσοκομεία. Που είχε φτάσει σε αδιανόητα επίπεδα. Να κοστίζουν τα υλικά των νοσοκομείων πέντε και δέκα και δεκαπέντε φορές παραπάνω απ’ ότι εκείνοι που προμηθεύονταν τα ίδια υλικά, σε αντίστοιχα νοσοκομεία στην Ιταλία, στην Βρετανία και στην Κύπρο!

Φώναζαν δήθεν για «φτηνά φάρμακα», αλλά δεν ψήφισαν οι κύριοι αυτοί, ούτε τη μείωση του κέρδους στη διακίνηση των φαρμάκων, ούτε τα γενόσημα, ούτε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

4 σχόλια:

  1. Ο,τι κσι να πεις δεν σε πιστευουν ουτε οι δικοι σου... Αυτοι που εστησαν και θα εξακολουθουν να στηνουν τις κομπινες με το δημοσιο χρημα ητσν και θα ειναι δικοι σας!!! Σας επιασε ξαφνικα ο πονος για τον ανασφαλιστο που δεν εχει ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη,για τον φτωχο εργατη που δεν μπορει να παρει αγωγη για την παθηση του...Δεν μεινατε ομως να δειτε τις χιλιαδες λαου που διαδηλωναν εναντια στην λιτοτητα των μνημονιων σας. Αντε και... καλα κρασια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μαυρο στις εκλογες το έχετε σίγουρο απο ολους τους μικροβιολογους που καταστρεψατε ή μετατρεψατε σε δούλους κ.Σαμαρα.
    Οσους λόγους και να βγαλετε , διαλυσατε την ειδικοτητα και θα το πληρωσετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oταν χρησιμοποιούσαν τα βιβλιάρια μπαλάκι για συνταγογράφηση πλασματικών εξετάσεων οι πολλοί και το κέρδος ήταν ασύλληπτο τότε ήταν καλά?Ουδεμία ενοχή για την απληστία?για την εκμετάλλευση?Για τη καταστροφή της ειδικότητας τι κάναμε εμείς οι συνάδελφοι να τη προστατέψουμε?ΤΙΠΟΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ποσο' κοντα'βλεπουν οι γιατροι το ξερουν και οι ...πετρες. Τι σχεση εχουν τα "βιβλιαρια" με τα δις του Ακη ... με τα εκατομμυρια του Τσουκατου... τα απειρα μαυρα των Ολυμπιακων Αγωνων,της Siemens και τοσα σλλα...Αλλα ειπαμε:οι Γιατροι μονο ...κοντα βλεπουν.

      Διαγραφή