Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Τι καινούριο θα φέρει ο Βασ. Κοντοζαμάνης στο υπουργείο Υγείας


Μία παλιά καραβάνα- όσον αφορά την εμπειρία και όχι φυσικά την ηλικία- αναλαμβάνει την θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, είναι ένας νέος άνθρωπος με καλές σπουδές, με ανοιχτό μυαλό και μπορεί να προέρχεται από την νέα Δημοκρατία, δεν θα έλεγε κανείς όμως ότι πρόκειται για βαθύ κομματικό στέλεχος. Είναι στέλεχος χαμηλών τόνων επιχειρώντας να εξισορροπήσει σχεδόν πάντα τα πράγματα. Άλλωστε τόσα χρόνια στο μετερίζι της υγείας, αυτό έκανε, εργαζόταν αθόρυβα και συστηματικά χωρίς πολλές πολλές κουβέντες, εξάρσεις και υπερβολές. Σε αυτό, τον βοήθησε σίγουρα, η ανάμειξή του στο ΙΟΒΕ ως υπεύθυνος ερευνών, επί μία πενταετία (1999-2004).


Ο κ. Κοντοζαμάνης γνωρίζει αρκετά καλά τα ζητήματα των νοσοκομείων άλλωστε η θητεία του στην Α' ΥΠΕ του έδωσε την ευκαιρία αυτή, να εντρυφήσει de profundis στα εξαιρετικά επίπονα θέματα της υγειονομικής περίθαλψης και της νοσηλείας των ασθενών και να δει από πρώτο χέρι τις πληγές και τις ελλείψεις του ΕΣΥ και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο της κρίσης και των Μνημονίων. Μάλιστα μαζί με τον απερχόμενο γ.γ κ. Πελοπίδα Καλλίρη ήταν αυτοί που σήκωσαν ως επί το πλείστον το μεγαλύτερο βάρος της διαθεσιμότητας στα νοσοκομεία χωρίς να απολυθεί κανείς σημειωτέον, ενώ από την πρώτη στιγμή, συμμετείχε και στο εγχείρημα της δημιουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η θητεία του στον ΕΟΦ ήταν αρκετά αθόρυβη, παρά το γεγονός ότι διετέλεσε αντιπρόεδρος και παρέμεινε σχεδόν 4 χρόνια.

Επομένως ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης έχει σίγουρα ήσυχο το κεφάλι του, ότι ο νέος γ.γ. θα εργάζεται νυχθημερόν και θα λύνει ζητήματα.

Ο κ. Κοντοζαμάνης δηλώνει στο onMed ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, μόνο που αυτό ακούγεται πολύ γενικό. Ο νέος γενικός γραμματέας έχει μία ευκαιρία στα χέρια του και δεν θα πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη, θα πρέπει να αφήσει το αποτύπωμά του σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Θα πρέπει να δημιουργήσει κάτι δικό του, να προχωρήσει τα πράγματα παρακάτω γιατί είναι γνωστό σε όλους, ότι ο συχνά ο ρόλος του γενικού γραμματέα είναι πολύ πιο κρίσιμος ακόμη και από αυτόν του υπουργού, ή του υφυπουργού.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/317339-ti-kainoyrio-tha-ferei-o-vas-kontozamanis-sto-ypourgeio-ygeias#ixzz39gokMD8e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου