Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σε τι τιμές θα πωλούνται τα φάρμακα το Σεπτέμβριο; Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει!



IATROPEDIA

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι ασθενείς για να προμηθευτούν το απαραίτητο για αυτούς φάρμακο. Από τις 15 Σεπτεμβρίου τίθεται σε ισχύ το νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει κρυφές επιβαρύνσεις αλλά και μειώσεις σε κάποια σκευάσματα σε ποσοστό που αγγίζει το 4,7. Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι

Εν μέσω θέρους εκδόθηκε το Νέο Δελτίο Τιμών το οποίο θα ισχύσει τις 15 Σεπτεμβρίου στα ιδιωτικά φαρμακεία, από τις 28 Αυγούστου για τις φαρμακαποθήκες και από τις 18 Αυγούστου για τους παρασκευαστές και εισαγωγείς.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων το Νέο Δελτίο φαρμάκων αναμένεται να επιφέρει απώλειες 113 εκατ. ευρώ για τη φαρμακοβιομηχανία, 102 εκατ. ευρώ για τους φαρμακοποιούς των οποίων το ποσοστό κέρδους έπεσε στο 14,7% και 5,5 εκατ. ευρω για τις φαρμακαποθήκες.

Αλλά και οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη καθώς 83 φάρμακα που ήταν στη θετική λίστα και αποζημιώνονταν μέχρι πρότινος πέρασαν στη λίστα με τα Μη Υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) 

Να σημειωθεί ότι τα φάρμακα αυτά δεν αφορούν σοβαρές ή χρόνιες παθήσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι η ανατιμολόγηση όλων των φαρμάκων θα επιφέρει ετήσια εξοικονόμηση 50 εκατομμυρίων ευρώ και συγκεκριμένα 20 εκατομμυρίων για το τελευταίο τετράμηνο του έτους.
Σημειώνει, δε, ότι η συνολική εξοικονόμηση από το “πακέτο” των παρεμβάσεών της θα ανέλθει στα 150 εκατομμύρια.

έρχονται νέα γενόσημα

Να σημειωθεί εδώ ότι στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ έχει αναρτίσει τις τιμές 593 νέων γενόσημων τα οποία θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου