Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Φωτιές έχει ανάψει ο ΕΝΦΙΑ στους γιατρούς

VIRUS.COM
Νέο πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς η εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Λάθος, προχειρότητα, αδιαφορία ή ασχετοσύνη;

Σαν να μην έφθανε η δυσάρεστη έκπληξη που επεφύλασσε για τους ιδιοκτήτες η «λυπητερή» του ΕΝΦΙΑ, αυτή καθ’ αυτή, οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί φέρονται να έρχονται αντιμέτωποι με ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη. Αφού ο ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο τους ζητάει χρήματα αλλά τους εμποδίζει και από το να πληρωθούν δεδουλευμένα τους.

Όπως κατήγγειλαν στο Virus γιατροί, αν και η πληρωμή της 1ης δόσης του Φόρου πρέπει να γίνει έως τις 29 Αυγούστου, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν τους επιτρέπει να τυπώσουν φορολογική ενημερότητα, καθώς εκκρεμεί η πληρωμή του φόρου!

Να θυμίσουμε ότι, η φορολογική ενημερότητα είναι απαραίτητη για να μπορέσουν οι γιατροί να καταθέσουν στον ΕΟΠΥΥ τα περαπεμπτικά, ώστε να πληρωθούν για τους ασθενείς που έχουν δεχθεί.

Και η βασική απορία όλων είναι μία∙ πως γίνεται μια οφειλή προς το δημόσιο, που δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη, να μην επιτρέπει την έκδοση φορολογική ενημερότητας και να εμποδίζει τη διαδικασία πληρωμής επαγγελματιών, στους οποίους το δημόσιο χρωστάει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμων;

1 σχόλιο: