Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ανάληψη των καθηκόντων από το νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας


Γραφείο Τύπου Υπουργού
Αθήνα, 6 Αυγούστου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Ανάληψη καθηκόντων από το νέο Γενικό Γραμματέα Υγείας.

Παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και της Υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αντικαθιστά τον επί δύο περίπου χρόνια προκάτοχό του, Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του, σε λίγες ημέρες, ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.



Κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα Πελοπίδα Καλλίρη γιατί συνεργαστήκαμε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Έχετε αφήσει, κύριε Γενικέ, το αποτύπωμα σας αυτά τα δύο χρόνια. Στο σύντομο χρονικό διάστημα της δικής μας συνεργασίας είχα τη δυνατότητα να δω τις ικανότητές σας, την ευρυμάθειά σας, την ικανότητα χειρισμού θεμάτων. Αυτά τα θέματα είναι σύνθετα, δύσκολα και απαιτούν πολιτικές ισορροπίες και μια σύνθετη και περίπλοκη ικανότητα διοικήσεως. Φεύγετε και αφήνετε πίσω σας σημαντική ιστορία. Πηγαίνετε εκεί όπου σε επέλεξε ο Λαός. Είμαι βέβαιος ότι και εκεί θα υπηρετήσετε την Πολιτεία σωστά και καλά. Θα μας λείψετε πολύ, γιατί αυτούς τους δύο μήνες πραγματικά νομίζω ότι αποκτήσαμε μία σχέση παραπάνω από απλή σχέση συνεργασίας.

Το παρήγορο είναι ότι έρχεται ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και επομένως η εναλλαγή γίνεται ωραία, γίνεται ώριμα. Ο κ. Κοντοζαμάνης έχει μεγάλη εμπειρία και θα συνεχίσει η δουλειά σε αυτή τη θέση, η οποία έχει πάρα πολλές προκλήσεις. Ούτως ή άλλως προέρχεται από μια θέση στην οποία έχει εικόνα των θεμάτων. Να ευχηθώ και στους δύο “καλή πορεία και καλή συνέχεια”. Ευχαριστίες πολλές για όλη την συνεργασία. Και εσύ, Βασίλη, “σιδεροκέφαλος”»!

Η Υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα δήλωσε: «Να ευχηθώ εκ μέρους του υπουργείου καλή τύχη και να είστε χρήσιμοι».

Παραδίδοντας τη σκυτάλη της Γενικής Γραμματείας Υγείας ο απερχόμενος Πελοπίδας Καλλίρης επεσήμανε:

«Κλείνοντας δύο χρόνια στο υπουργείο Υγείας, θεωρώ ότι υπηρετήσαμε το δημόσιο συμφέρον. Πετύχαμε σημαντικούς στόχους και μεταρρυθμίσεις του υπουργείου. Και με το Health in Action και με την Ψυχική Υγεία αλλά και με την κινητικότητα χωρίς να απολυθεί κάποιος. Και με το ΕΣΠΑ, το οποίο το πήραμε στο 5% και χάρη και στους υπηρεσιακούς παράγοντες έφτασε σε σημαντικό ποσοστό, στο 35%. Νομίζω ότι πετύχαμε σημαντικούς στόχους. Είχα μια πολύ καλή συνεργασία με την κα Παπανικολάου, την Γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Μπορώ να πω ότι καταλαβαινόμασταν. Θεωρώ ότι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι μια συνέχεια. Ξέρει πραγματικά την οργάνωση των νοσοκομείων αλλά και τον χώρο της Υγείας, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια περίοδο πάρα πολύ δύσκολη. Στην οποία θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας προς όφελος των πολιτών.

Υπουργέ μου, θέλω να σας ευχαριστήσω μιας και είναι η τρίτη διαδοχική υπουργική ηγεσία που αλλάζει το Υπουργείο Υγείας αλλά πραγματικά γνώρισα δύο ανθρώπους από κοντά, πέρα της πολιτικής γνωριμίας, που αξίζουν να παλέψουν για μια καλύτερη χώρα και καλύτερη Ελλάδα και πιστεύω ότι θα πετύχετε γιατί είστε άνθρωποι ικανοί και καλοί».

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε:

«Παραλαμβάνω μια σκυτάλη ευθύνης από τον Γενικό Γραμματέα και πιστεύω ότι θα συνεχίσω το έργο του και με τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας θα υλοποιήσουμε τους στόχους και τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει και θα περατώσουμε το έργο. Είχα μια στενή συνεργασία τα τελευταία δυο χρόνια με τον Γενικό Γραμματέα. Διαχειριστήκαμε μικρά και μεγάλα ζητήματα, καθημερινά. Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε πολιτικές δράσεις που σηματοδοτούν αλλαγές στο σύστημα Υγείας και είμαι βαθύτατα υποχρεωμένος να αναγνωρίσω την στήριξή του στο πρόσωπο μου και την υποστήριξή του στη νευραλγική 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Ήτανε πολύ σημαντική συνεργασία. Πιστεύω ότι συνεχίζω αυτή τη προσπάθεια και ευχαριστώ τον Πελοπίδα Καλλίρη για αυτή την πραγματικά έμπρακτη υποστήριξή του στο πρόσωπο μου».

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Κοντοζαμάνη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA). Πτυχιούχος Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Εργάστηκε ως, επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και υπεύθυνος ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ από το 1999 ως το 2004.

Διετέλεσε, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 2004 μέχρι το Φεβρουάριο 2008 και Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009. Τον Οκτώβριο του 2012 ορίστηκε Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου