Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΚΚΕ: Κρατικός φορέας φαρμάκων & κατάργηση του πλαφόν και των συμμετοχών

Την κατάργηση του πλαφόν στην συνταγογράφηση καθώς και την κατάργηση των συμμετοχών των ασθενών στην αγορά φαρμάκων και την δημιουργία ενός κρατικού φορέα για ταα φάρμακα, προτείνει το ΚΚΕ λίγες ώρες πριν την δεύτερη συνεδρίαση του ΣτΕ την Δευτέρα το πρωί, όπου αναμένεται να δοθεί μία ακόμη μάχη μεταξύ ιατρικού σώματος, υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ. 
Ο κρατικός φορέας, θα καλύπτει πλήρως και δωρεάν τους ασθενείς και τις ανάγκες του τονίζει το ΚΚΕ. Είναι γεγονός δε, ότι η πρόταση αυτή, ταράζει τα νερά στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, με την τεράστια πίεση που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά εξαιτίας της παρατεταμένης 6χρονης ύφεσης με μία σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στην συμμετοχή των φαρμάκων, και από την άλλη, με την δαμόκλεειο σπάθη να επικρέμεται πάνω από τους γιατρούς για το πλαφόν που έχει σχεδιάσει η ηγεσία του υπουγείου Υγείας, και που δημιουργεί στενά όρια στον επαγγελματισμό των επιστημόνων και σοβαρά προβλήματα στην θεραπεία των ασθενών.


Η δημιουργία ενός κρατικού φορέα φαρμάκων θα είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την διάθεση και εισαγωγή, αλλά και για την έρευνα και παραγωγή, τονίζει το ΚΚΕ, το οποίο θα αξιοποιούν όλες οι κρατικές μονάδες υγείας και τα κραττικά φαρμακεία. Η δημιουργία του κρατικού φορέα μαζί με την κατάργηση του πλαφόν και των συμμετοχών, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, θα ανακουφίσει τους πολίτες, κυρίως όμως τις ευπαθείς ομάδες χρονίως πασχόντων και ανθρώπων με μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου