Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Έρχεται 5ευρω χαράτσι και στο ΠΕΔΥ; Ποια τα σχέδια Βορίδη


Έρχεται 5ευρω χαράτσι και στο ΠΕΔΥ; Ποια τα σχέδια Βορίδη
IATROPEDIA

Μετά τον ΕΝΦΙΑ αλλά και τα αλλεπάλληλα χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, εν μέσω κρίσης, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέο χαράτσι και στο ΠΕΔΥ του Άδωνι από τον Μάκη Βορίδη. 

Ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα από την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας η οποία εν μέσω θέρους επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να αυξηθούν τα έσοδα εν αναμονή και της τρόικας τον επόμενο μήνα.

Έτσι είναι πολύ πιθανό μετά το 5ευρω που εφαρμόζεται στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για μία επίσκεψη, αντίστοιχο χαράτσι να επιβληθεί και στο ΠΕΔΥ και τα πολυιατρεία.

Παρόλο το γεγονός ότι το ΠΕΔΥ του Άδωνι Γεωργιάδη δεν έχει βρεί ακόμη το βηματισμό του ώστε να εξυπηρετεί τους ασθενείς η επιβολή του νέου χαρατσιού θα ενισχύσει τον προυπολογισμό του υπουργείου υγείας.

Να υπενθυμισθεί εδώ ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εμμέσως πλην σαφώς δεν είχε αρνηθεί το ενδεχόμενο αυτό. Ωστόσο και ο σχετικός νόμος για το ΠΕΔΥ που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται σταδιακά προβλέπει επίσκεψη και 5ευρω. 


ποιοι πληρώνουν

Σήμερα πάντως οι ασφαλισμένοι πληρώνουν τόσο στα Κέντρα Υγείας όσο και στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων όπου προσφεύγουν για να δουν ειδικό γιατρό. Από το χαράτσι εξαιρούνται οι ανασφάλιστοι και οι άποροι καθώς και κάποιες κατηγορίες βαρέως πασχόντων. 

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΠΕΔΥ που παρουσιάζει προβλήματα κυρίως με έλλειψη ειδικοτήτων γιατρών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας υποστηρίζει πως παρά τις Κασσάνδρας τα όποια προβλήματα θα λυθούν με την πρόσληψη1000 οικογενειακών γιατρών που θα ενταχθούν σύντομα στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου