Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Γεωργιάδης στο Healthview:Ούτε μια μέρα απεργία δε θα γίνει, για το ποσοστό κέρδους

"Ούτε μία μέρα απεργία", δεν πρόκειται να κάνουν οι φαρμακοποιοί για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους στο 15,7% δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κος Γεωργιάδης την Παρασκευή στις 4 Ιουλίου στο Healthview την προηγούμενη μέρα στης συγκέντρωσης των προέδρων των Φραμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Αν και οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και στέλνουν μηνήματα προς την κυβέρνηση προκειμένου να προετοιμασθεί για ένα θερμό καλοκαίρι, προς το παρόν φαίνεται να επιβαβαιώνεται ο πρώην υπουργός Υγείας αφού τελικά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΠΦΣ για 24ωρη απεργία την Πέμπτη που μας έρχεται. 

Στη δημόσια ανακοίνωσή τους εξάλλου οι φαρμακοποιοί σημειώνουν, ότι θα δώσουν διορία στην κυβέρνηση μέχρι την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που αφορά στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους, συμπληρώνοντας, ότι δε θα αποδεχθούν άλλα μέτρα που είναι σε βάρος των φαρμακείων και προς όφελος των φαρμακοβιομηχάνων.

Ο κος Γεωργιάδης μάλιστα συνεχάρη το νέο υπουργό Υγείας κο Βορίδη για την αριστοτεχνική όπως τη χαρακτήρισε πρόταση που υπέγραψε."Αυτή είναι μία απόφαση που την είχαμε ξεκινήσει εμείς και την πήγε ακόμη καλύτερα ο κος Βορίδης" είπε ο κος Γεωργιάδης στο Healthview, τονίζοντας ακόμη τα εξής:

"Με αυτό τον τρόπο είμαστε συνεπείς ως προς τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, οι ασφαλισμένοι είναι ευτυχείς γιατι θα μειωθούν και άλλο οι τιμές, αλλά και οι φαρμακοποιοί είναι ευχαριστημένοι, αφού πλέον θα πωλούν τα φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία τους. 

Ο κος Γεωργιάδης υποστήριξε με το να παίρνουν μερίδιο από τα ΦΥΚ, οι φαρμακοποιοί ουσιατικά "ρεφάρουν" την απώλεια από τη μείωση του ποσοστού κέρδους και αυτό οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί το γνωρίζουν πολύ καλά. 

Για το ποσοστό κέρδους επενέλαβε ο κος Γεωργιάδης, ότι δεν πρόκειται να κατέβουν ούτε μία μέρα σε απεργία,αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου καταλαβαίνουν ότι η απόφαση τελικά είναι πολύ ισορροπήμένη. "Φτάνει. πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, να κινητοποιηθούν οι ίδιοι φαρμακοποιοί για να αυξήσουν τις πωλήσεις των ΦΥΚ και να πάρουν όσο μεγαλύτερη πίτα από το μερίδιο του 700 εκατομμυριών ευρώ που έχουν υπολογισθεί τα φάρμακα υψηλού κόστους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου