Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Δείτε την απόφαση για το πλαφόν φαρμάκων ανά γιατρό, ανά ασθενή, ανά κατηγορία φαρμάκων και ανά περιοχή

Πλαφόν στη συνταγογράφηση ανά γιατρό, ανά ασθενή και ανά κατηγορία φαρμάκων και περιοχή της χώρας, μπαίνει με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Το πλαφόν έχει οριστεί με βάση στατιστική επεξεργασία προηγούμενων ετών και η ΗΔΙΚΑ έχει ήδη ενσωματώσει τα όρια αυτά στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Η ΗΔΙΚΑ ενημερώνει καθημερινά τον γιατρό για την ύπαρξη ή όχι υπέρβασης, καθώς και το ποσοστό αυτής, υπολογίζοντας σε ημερησία βάση τον αριθμό των διαφορετικών ασθενών και τον προκαθορισμένο μέσο όρο δαπάνης αυτών...".

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης αυτής.

Δείτε αναλυτικά όλη την απόφαση

2 σχόλια:

  1. Είναι ο ορισμός της αντισυνταγματικότητας το ότι ο διαβητικός η ο καρδιοπαθής στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς πρέπει να παίρνει φτηνότερα φάρμακα από τον Λαρισαίο η τον Αθηναίο.
    Ξανά-μανά τα ίδια...από τη μια αηδία στην άλλη..
    Επίτηδες το κάνουν για να κάνουν τους καλούς στην τρόικα, ξέροντας ότι δεν θα περάσει από τα δικαστήρια, η είναι τόσο ανίκανοι στο να βγάλουν μια απόφαση απαλλαγμένη από συνταγματικά κωλύματα;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς από κάποιους αρμοδίους έχει διαφύγει η ΕΞΑΙΡΕΣΗ των εμβολίων,γιατί ΔΕΝ εξηγείται αλλιώς το όριο των 40,85 ευρώ ανά ΑΜΚΑ ασθενών για τους Παιδιάτρους της Αττικής.Θα πρέπει τάχιστα να επιληφθεί -γνωμοδοτώντας θετικά- η Ειδική Επταμελής Επιτροπή της υπ΄αριθμ.οικ. 12449/7.2.2014(ΦΕΚΒ/256/7.2.2014) σύμφωνα με το άρθρο 2 (2η παράγραφος της σελίδας 22742) του ΦΕΚ 1796Β/1.7.2014,όπου δημοσιεύτηκε η σχετική πρόσφατη υπουργική απόφαση.Κων/νος Καρύδης,Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος,Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή