Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Απίστευτο: Μαύρα παζάρια και με εμβόλια! Οι προειδοποιήσεις των φαρμακοποιών

Ανάστατοι είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης καθώς τις τελευταίες ημέρες εντοπίσθηκε επιτήδειος να διαθέτει στη μαύρη αγορά γνωστό εμβόλιο το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει στη χώρα μας. 
Κι όμως σε εποχές κρίσης συμβαίνει και αυτό: Διάφοροι επιτήδειοι επιχειρούν να βγάλουν χρήματα στις πλάτες τόσο των ασθενών όσο και των φαρμακοποιών. 

Όπως προειδοποιούν φαρμακοποιοί της συμπρωτεύουσας μέσω του farmakopoioi.blogspot.gr, επιτήδειος κυκλοφορεί με σακούλα γεμάτη εμβόλια Βoostrix στους δόμους της πόλης, πουλώντας το εμβόλιο έναντι 32€ το ένα τη στιγμή μάλιστα που η κανονική τιμή πώλησής του είναι 25,48€.

Και το ζήτημα είναι ότι το συγκεκριμένο φαρμακευτικό σκεύασμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και 8 μήνες. 

Πρόκειται για εμβόλιο που χορηγείται για διφθερίτιδα -τέτανο -ακυτταρικό κοκκύτη-πολιομυελίτιδα. 

Και το ζήτημα είναι ότι ο εν λόγο κύριος πουλά την ...πραμάτεια του εν μέσω καύσωνα χωρίς φυσικά να τηρούνται ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες φύλαξης εμβολίων.

Όπως σημειώνουν οι φαρμακοποιοί μέσω του farmakopoioi.blogspot.gr: “Εφιστούμε την προσοχή σε φαρμακοποιούς και ασφαλισμένους αφενός γιατί η ποιότητα των εν λόγο εμβολίων είναι τουλάχιστον υπό συζήτηση, αφετέρου τυχόν εκτέλεση συνταγής θα σημάνει συναγερμό στην ΗΔΙΚΑ με δυσάρεστα αποτελέσματα και για τους δύο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου