Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΙΣΑ: Επιλογή κοινωνικής ασφάλισης - διεκδίκηση οικονομικών διαφορών

Εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση της 1ης ΥΠΕ καλεί τους γιατρούς που αποτελούσαν προσωπικό του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ και υπάγονται στο ΠΕΔΥ να επιλέξουν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο επιθυμούν να ενταχθούν και συγκεκριμένα είτε το Δημόσιο, είτε το ειδικό καθεστώς του ΙΚΑ.

IATRONET


Αυτό επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ, η οποία τονίζει πως η προθεσμία επιλογής ασφαλιστικού φορέα λήγει στις 25-7-2014.

Οικονομικές διαφορές

Σε ότι αφορά τους ένστολους γιατρούς, ο ΙΣΑ ανακοίνωσε ότι «εξέτασε μέσω της Νομικής του Υπηρεσίας τα ζητήματα που τίθενται αναφορικά με τη δυνατότητα των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ και των ειδικευομένων και επικουρικών ιατρών να διεκδικήσουν τη διαφορά αποδοχών τους που προέκυψε από την εφαρμογή του Ν. 4093/2012, από τον Αύγουστο του 2012 και εντεύθεν, ενόψει της υπ΄ αριθμ. 2192/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά στις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων.

Καλεί τους ενδιαφερόμενους ιατρούς του ΕΣΥ να επικοινωνήσουν με τη Νομική Υπηρεσία για τυχόν διευκρινίσεις ανάλογα με την υπηρεσιακή τους κατάσταση.
Το ζήτημα θα εξεταστεί και από το ΔΣ του ΙΣΑ άμεσα για περαιτέρω ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου