Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τρόπους για αύξηση του προυπολογισμού στην Υγεία αναζητά ο Μ. Βορίδης, μπροστά στο αδιέξοδο των νοσοκομείων



Την αύξηση του προυπολογισμού για την Υγεία, τουλάχιστον για το 2015, αναμένεται να διεκδικήσει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, καθώς διαπιστώνει καθημερινά ότι τα «κουκιά δεν βγαίνουν» και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να στέλνουν αιτήματα στο υπουργείο Υγείας για έκτακτη επιχορήγηση.


Παρά τις εντολές προς τις ΥΠΕ και τον ΕΟΠΥΥ για έλεγχο των δαπανών, τα αιτήματα για αύξηση των πιστώσεων πέφτουν σαν βροχή στο υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας ξέρει πολύ καλά ότι το Σεπτέμβριο θα περάσει από τον έλεγχο της τρόικας για τα οικονομικά της Υγείας, ξέρει όμως παράλληλα ότι με τον μειωμένο προυπολογισμό του 2014 για τα νοσοκομεία (1,11 δισ. το 2014 έναντι 1,64 δισ. το 2013), το φθινόπωρο θα εμφανισθούν προβλήματα ρευστότητας στα νοσοκομεία, όπως συνέβη και το 2013.

Μία από τις σκέψεις του υπουργού Υγείας είναι να δικεκδικήσει αύξηση του προυπολογισμού για την Υγεία το 2015, έτσι ώστε να μπορούν να ελεγχθούν οι δαπάνες του 2014. Το θέμα βέβαια είναι αν θα εισακουσθεί από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου