Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Μ. Βορίδης: Με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης



MEGATV.COM

Στις παρεμβάσεις που γίνονται στον χώρο της υγείας προκειμένου να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη καθώς ξέφυγε από το στόχο που θέτει ο προυπολογισμός αναφέρθηκε ο Μάκης Βορίδης στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου στο MEGA.

Αυτό αποτέλεσε και αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης που είχε με την τρόικα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπερβάσεις της φαρμακευτικής δαπάνης στο πρώτο εξάμηνο του έτους φτάνουν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε επίσης οτι στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση της χρήσης των γενοσήμων στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο "MEGA Σαββατοκύριακο":

"Κάναμε παρέμβαση στις τιμές. Προσπαθούμε τώρα μέσα από τα πλαφόν να κάνουμε παρέμβαση στον όγκο. Δώσαμε ένα κίνητρο πρόσθετο αλλά και μια υποχρέωση φτιάξαμε τώρα πια στα φαρμακεία που λέει τα εξής: τα φαρμακεία έχουν μια υποχρέωση πρώτον να έχουν γενόσημο, άρα να έχουν το φθηνότερο φάρμακο, δεύτερο να ενημερώνουν όταν συνταγογραφείται η δραστική ότι υπάρχει το φθηνότερο, τρίτον αυτή είναι μια πρόσθετη υποχρέωση που μπαίνει τώρα εάν επιλέγει και επιμένει ο ασθενής να πάρει το ακριβότερο, να το δηλώνει ο ίδιος στη συνταγή ότι μου προτάθηκε το φθηνότερο αλλά εγώ επιλέγω να πάρω το ακριβότερο. Το φάρμακο, όταν ξεκίνησε η προσαρμογή, πληρώναμε 5,5 δισ. τον χρόνο. Για να συνεννοηθούμε τι γινόταν εδώ. Και ότι σήμερα έχουμε φτιάξει έναν προϋπολογισμό όπου το φάρμακο είναι 2 δισ. τον χρόνο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου