Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Τα διαγνωστικά κέντρα ετοιμάζονται για μαζική καταγγελία της σύμβασης



Σε μαζική καταγγελία των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), στη γενική συνέλευση του κλάδου την περασμένη Δευτέρα 21 Ιουλίου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων αντιδρά στην καθυστέρηση της εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και στο μέτρο του claw back.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ Γιώργος Βουγιούκας καλεί, τα διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, «να αποστείλουν την εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων και στην Επιτροπή», για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της καταγγελίας των συμβάσεων.

Επισημαίνει μάλιστα πως "είναι κατανοητό και αποδεκτό επειδή ζούμε και δραστηριοποιούμεθα σε πονηρούς καιρούς, να υπάρχει έντονος προβληματισμός, επιφύλαξη, δυσπιστία και καχυποψία μεταξύ των παρόχων, για την πραγματική και άδολη συμμετοχή όλων μας σ' αυτήν την ριζοσπαστική κίνηση που αποφασίσαμε, πλην όμως κάποιος έπρεπε να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία αφού δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε τη χρεοκοπία μας, παρά μόνο η ένωση των δυνάμεων μας και η ταυτόχρονη καταγγελία απ' όλους μας της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ".

Στην ίδια ανακοίνωση η ΠΑΣΙΔΙΚ χαρακτηρίζει το claw back «αυταρχικό, αυθαίρετο και ληστρικό μέτρο, το οποίο αρπάζει πίσω το 45% των αποζημιώσεων μας το έτος 2013 και θα μας αρπάξει πίσω το 50% το τρέχον έτος και αν το αφήσουμε να ισχύσει και το 2015, όπως έχουν προγραμματίσει το υπουργείο Υγείας και «οι φωστήρες» του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., θα μας αποτελειώσει ολοσχερώς».

Καταλήγοντας καλεί όλους τους παρόχους, είτε μετέχουν σε κάποια ένωση είτε όχι, «να συμπαραταχθούν με τις υγιείς δυνάμεις των παρόχων, αποστέλλοντας την εξουσιοδότηση στον ΠΑΣΙΔΙΚ, ούτως ώστε η Επιτροπή να διασφαλίσει τη μαζικότητα της καταγγελίας των συμβάσεων με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου