Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ)


Μενάνδρου 34, Αθήνα ΤΚ 104 31

Τηλ.:210-5239243* Fax 2105237280

Αθήνα 4/7/2014 Αρ. Πρωτ. : 23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου με την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Θέματα που τέθηκαν ήταν οι υπερωρίες που χρωστά ο ΕΟΠΥΥ μετά την ισχύ του ενιαίου μισθολογίου, και για μία άλλη φορά το θέμα των εξαιρεθέντων γιατρών από την διαθεσιμότητα.

Για το θέμα των υπερωριών μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι έχει δρομολογηθεί η προσπάθεια απόδοσης. Επίσης θα υπάρξει συμψηφισμός των χρωστούμενων από τις απεργίες, με το ποσό του ενιαίου μισθολογίου και των υπερωριών.

Για το θέμα των εξαιρεθέντων από τη διαθεσιμότητα γιατρών ο Σύλλογος δεν έλαβε πειστικές εξηγήσεις και διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για πολλοστή φορά.

Τέλος δόθηκε η διαβεβαίωση ότι γιατροί που τυχόν χάσουν τα ασφαλιστικά μέτρα θα έχουν την δυνατότητα να συνάψουν συμβάσεις στα ιατρεία τους, θέμα που έχει θέσει ο Σύλλογος και στον υπουργό υγείας και έλαβε θετική απάντηση.

Ο Σύλλογος εκτιμά ότι το καταστροφικό έργο στην ΠΦΥ δεν έχει ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση. Τους προσεχείς μήνες η κατάσταση για όλους και τους απολυθέντες και τους ενταγμένους στο ΠΕΔΥ θα είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική. Το σενάριο αποκλεισμού ειδικοτήτων από το πρωτοβάθμιο σύστημα έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο. Οι κλειστοί προϋπολογισμοί οδηγούν σε εργασιακή και επαγγελματική ανασφάλεια όλους μας, είτε εργαζόμαστε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα. Η υποβάθμιση της υγείας συνεχίζεται σταθερά μέχρι την πλήρη υγειονομική εξαθλίωση.

Η απάντηση μας είναι η ενότητα και η επαγρύπνηση. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει, γιατί οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και αιφνιδιαστικές. Πρέπει να απομονώσουμε αυτούς που για ιδιοτελείς σκοπούς υποσκάπτουν άμεσα ή έμμεσα την ενότητά μας. Την απάντηση θα την δώσει το ενιαίο κίνημα των γιατρών, μακριά από στενές συντεχνιακές αντιλήψεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου