Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Βορίδης: παράδειγμα προς μίμηση η καταγγελία του ασθενούς για χρηματισμό

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική δωροληψία ασκήθηκε στο γιατρό του Ευαγγελισμού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, εξαίροντας ταυτόχρονα την καταγγελία του ασθενή.

Συγκεκριμένα, με νεώτερη δήλωσή του το απόγευμα της Πέμπτης, ο υπουργός είπε τα εξής: «Σε βάρος ιατρού υπηρετούντος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της ενεργητικής δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση. 

Κατόπιν εντολής του Υπουργείου Υγείας ανεστάλησαν τα καθήκοντα του συγκεκριμένου ιατρού και έχει κινηθεί εις βάρος του πειθαρχική διαδικασία. Ανάλογα με την εξέλιξη της ποινικής υποθέσεως, θα εξαντληθεί κάθε πειθαρχική πιθανότητα σε βάρος του συγκεκριμένου ιατρού. 

Θέλω στο σημείο αυτό, εκτός από αυτά που είναι αυτονόητες δράσεις απέναντι σε φαινόμενα παρασιτισμού και παρανομίας που έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ηθικοκοινωνική απαξία, να συγχαρώ τον πολίτη ασθενή ο οποίος κατήγγειλε αυτή την πράξη που τελέσθηκε σε βάρος του. Θα ήθελα ταυτοχρόνως να αποτελέσει αυτός ο πολίτης παράδειγμα για όλους τους πολίτες που τυχόν υφίστανται τέτοιου είδους έκνομες συμπεριφορές. 

Είναι απολύτως σαφές ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν αφορούν παρά τη μειοψηφία επίορκων λειτουργών και προφανώς δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των ιατρών που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Στον «Ευαγγελισμό»

Στο μεταξύ, την αναστολή άσκησης καθηκόντων του ιατρού-καρδιοχειρουργού του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροληψίας κατ’ εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα, αποφάσισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο, παράλληλα κινείται και η υπόλοιπη πειθαρχική και διοικητική διαδικασία σε βάρος του ιατρού, σύμφωνα με το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου