Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ «ΥΦΑΛΟ» ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΥΓΕΙΑ

Νέα μέτρα το φθινόπωρο - HEALTH DAILY

Απέτυχε παταγωδώς το συμμάζεμα των ταμείων μέσω των ενοποιήσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στην ελληνική οικονομία και αναγκαστικά να πρέπει να επιβληθούν και νέα μέτρα το φθινόπωρο, αποκαλύπτει η μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, την οποία δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το Βήμα της Κυριακής». 

Όπως αναφέρει η μελέτη, μεταξύ των ετών 2010 και 2013 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των νέων συνταξιούχωνγεγονός που οφείλεται σε κάποιο βαθμό στην ύφεση της οικονομίας που ωθεί σε μείωση της απασχόλησης. 

Εντυπωσιακή ήταν η αύξηση του αριθμού των νέων συνταξιοδοτήσεων του Δημοσίου από το 2010 στο 2011, κυρίως λόγω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας που εφαρμόστηκε τον Νοέμβριο του 2011 και η οποία εξώθησε σε σύνταξη όσους είχαν τουλάχιστον 33 έτη συντάξιμης εργασίας και ηλικία 53 ετών. 

Η μελέτη θέτει και το περίγραμμα των αλλαγών στο ασφαλιστικό που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση το φθινόπωρο, καθώς ο υπουργός Εργασίας έχει δεσμευθεί περί αυτών. 

Το περίγραμμα της νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης προβλέπει: Ενοποιήσεις Ταμείων, ενοποιήσεις όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων, καθιέρωση ενιαίων όρων ασφάλισης για όλους, εκ βάθρων αλλαγές στο σύστημα είσπραξης των εισφορών με ορίζοντα το 2017, οπότε οι αντίστοιχοι μηχανισμοί θα ενσωματωθούν στις εφορίες, επανάκριση όλων των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου