Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Κλείνει» το Αιματολογικό του ΠΓΝΠ για νέους ασθενείς

PELOP.GR 

«Κλείνει» το αιματολογικό τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ για νέους ασθενείς λόγω έλλειψης γιατρών. Από τις 6 θέσεις ειδικευμένων γιατρών του τμήματος είναι καλυμμένες μόλις οι δύο.

Ο διευθυντής του τμήματος Αργύρης Συμεωνίδης έχει ενημερώσει εγγράφως και προφορικώς όλους τους εμπλεκόμενους (υπουργό Υγείας, Διοικητή Νοσοκομείου, 6η ΥΠε. κ.ά.) χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει την ενδεδειγμένη ανταπόκριση. Αυτός είναι και ο λόγος που τον υποχρεώνει στην αναστολή δραστηριοτήτων του τμήματος. Το θέμα αυτό απασχόλησε και την προχθεσινή συνεδρίαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Οπως αναφέρει ο διευθυντής του τμήματος οι υπάρχοντες γιατροί δεν επαρκούν ούτε για την κάλυψη του 50% των υποχρεώσεων των εξωτερικών ασθενών, εργάζονται καθημερινά πέραν του κανονικού ωραρίου τους και φυσικά δεν έχουν περιθώριο ούτε για αναρρωτική άδεια.

Υπό τις συνθήκες αυτές έχει ενημερωθεί εγγράφως η διοίκηση του νοσοκομείου από τις 10 του μήνα η αιματολογική κλινική - Μονάδα Ανοσοκατεσταλμένων ασθενών θα λειτουργήσει τους θερινούς μήνες μόνο με 2 επιμελητές και 1 ειδικευόμενο, προκειμένου να καλύψει 20 κλίνες βαρέως πασχόντων ασθενών, με μέση πληρότητα 130- 150%.

Τα μέτρα που αναγκαστικά λαμβάνονται, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής:

>Δεν θα αναλάβει τη θεραπεία κανενός νέου εξωτερικού περιστατικού και θα παρέχει μόνο υποστήριξη στους βαρέως πάσχοντες καινούργιους ασθενείς».

>Το γενικό εξωτερικό αιματολογικό ιατρείο θα λειτουργεί με 1 μόνο γιατρό, 2 φορές την εβδομάδα και με 2 αιματολόγους, 2 ακόμα φορές την εβδομάδα. «Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων παλαιών ασθενών, θα μειωθεί από 150 περίπου εβδομαδιαίως σε 90 περίπου».

>Το αιματολογικό τμήμα δεν θα αναλαμβάνει τη διερεύνηση και παρακολούθηση κανενός καινούργιου περιστατικού.

>Δεν θα γίνεται καθημερινά συνταγογράφηση σε χρόνιους πάσχοντες αλλά μόνον τις μεσημβρινές ώρες (13.00- 14.30) Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής και μόνον κατόπιν προσυνεννοήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου