Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Βορίδης: «Όλοι θα αξιολογηθούν»! Τι είπε για απολύσεις στα νοσοκομεία



Μπροστά σε ένα νέο κύμα κινητοποιήσεων βρίσκεται ο Μάκης Βορίδης από τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που φοβούνται πως με την αξιολόγηση κάποια θα εξοβελισθούν από το σύστημα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - IATROPEDIA

Και τι κάνει ένας νεόφερτος υπουργός με ελάχιστη γνώση για τα δρώμενα στην Υγεία, όταν θεωρεί πως θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο μέτωπο εργαζομένων; Διαβεβαιώνει πως δε θα γίνουν απολύσεις. 

Κάπως έτσι κινήθηκε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στους διοικητές και υποδιοικητές των νοσοκομείων. 

Ωστόσο είναι άγνωστο πως θα πείσει ο υπουργός Υγείας το προσωπικό του ΕΣΥ ότι δε θα απομακρυνθεί κανείς όταν στην αξιολόγηση που θα γίνει υπάρχει και ο χειρότερος βαθμός για εκείνους που θα βαθμολογηθούν μόλις με το 15%; 

Και πώς να πείσει ότι κανείς δε θα αποχωρισθεί τη θέση εργασίας του όταν είναι γνωστό πως οι τροικανοί επιμένουν σε απολύσεις ακόμη και στο χώρο της Υγείας. Ανεξάρτητα βέβαια εάν ο Μάκης Βορίδης και οι συνεργάτες του έκαναν τους …αδιάφορους στην τελευταία συνάντηση με τους δανειστές μας. 

Το επιχείρημα πάντως Βορίδη είναι:«Ακούω περί αγωνίας των εργαζομένων, περί απολύσεων, περί αντιδράσεως λόγω απολύσεων. Πού υπάρχει αυτό στον νόμο; Κάνετε ένα κόπο και διαβάστε τον νόμο για την αξιολόγηση και πείτε μου σε ποιο άρθρο, σε ποια παράγραφο, σε ποια διάταξη υπάρχει ως κύρωση ότι αν κάποιος μπει σε αυτό το 15% που είναι λιγότερο καλοί, αυτός απολύεται; Πουθενά».

Και για να κατευνάσει τα πνεύματα των οργισμένων εργαζομένων που έχουν περάσει και από τη …σκόπελο της κινητικότητας επιχειρηματολόγησε ξανά: «Το δεύτερο που ακούω είναι ότι με βάση την αξιολόγηση θα εκπληρωθούν οι στόχοι της διαθεσιμότητας και μετά της απολύσεως. Ποιοι είναι οι ποσοτικοί στόχοι που έχει η χώρα; Απάντηση: δεν έχει πια ποσοτικούς στόχους η χώρα. Οι στόχοι των προγραμμάτων κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εξόδου εκπληρώνονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήρθε και ολοκληρώνεται σε εφαρμογή το 2014. Ποιοι είναι οι ποσοτικοί στόχοι για το 2015; Απάντηση: δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι.

Εξαγγείλαμε με την πολιτική ηγεσία, προ 20 ημερών, προσλήψεις στο σύστημα υγείας. Με συγχωρείτε, είμαστε τρελοί; Δηλαδή από τη μία μεριά θα ξεκινούμε προσλήψεις και από την άλλη μεριά θα κάνουμε απολύσεις;».

Και είναι απορίας άξιον πως ο Μάκης Βορίδης ξεχνά πως λίγους μήνες πριν ο προκάτοχός του και πρώην …κολλητός του Άδωνις Γεωργιάδης έκανε πολλούς γιατρούς του συστήματος να φύγουν από τον δημόσιο τομέα της υγείας ενώ λίγο μετά προανήγγειλε προσλήψεις. 
Μ αυτά και μ αυτά άντε τώρα να πείσεις τους εργαζόμενους και μάλιστα της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιούν στάση εργασίας για την αξιολόγηση. 

Πάντως ο υπουργός Υγείας επεσήμανε πως από την αξιολόγηση δε θα τη γλιτώσουν ούτε οι διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι θα υπογράψουν σύμφωνο αποδοτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου