Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.) Άντε να δούμε, ήρθε το τέλος;


Ο Υπουργός δέχτηκε μεν το δίκαιο των αιτημάτων μας, δήλωσε όμως ευθέως ότι η κυβερνητική πολιτική, για την υγεία γενικότερα και για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ειδικότερα, δεν πρόκειται να αλλάξει, κατ’ ελάχιστον, και οποιαδήποτε συζήτηση θα αφορά, αποκλειστικά και μόνον, τον προϋπολογισμό για τις δαπάνες του 2015, μη δεχόμενος να αποσύρει τα μέτρα των Rebate και Claw Back για το 2014, αλλά αντίθετα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και για ολόκληρο το 2014, αλλάζοντας ονομασία στα πιο εύηχα «πλαφόν, κλειστοί προϋπολογισμοί ανά πάροχο», μέτρα που θα ισχύουν αναδρομικά !!!!! από 1-1-2014.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να υλοποιήσει την ΟΜΟΦΩΝΗ, ΕΓΓΡΑΦΗ εξουσιοδότηση των συναδέλφων κατά την Γενική Συνέλευση της 3-6-2014 και να προχωρήσει σε επ΄ αόριστον ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ προς τον ΕΟΠΥΥ από την ερχόμενη ΠΕΜΠΤΗ 3-7-2014.

Ειδικότερα:

1.Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται κανονικά μέχρι την αποθεραπεία τους.

2. Οι Κλινικές δεν δέχονται νέες εισαγωγές επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθώς και την επί πιστώσει από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διενέργεια Διαγνωστικών εξετάσεων σε εξωτερικούς ασθενείς.

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών προκειμένου να το υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς πληρωμή.

3. Οι Αιμοκαθάρσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, διότι αφορούν ξεχωριστές συμβάσεις, που υπάγονται σε διαφορετικό κωδικό πληρωμών, στον οποίο τα χρήματα επαρκούν έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Οι Ιδιωτικές Κλινικές της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (Π.Ε.Ι.Κ.) που συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την 3-6-2014 και οι αποφάσεις της υλοποιούνται με την απόφαση του Δ.Σ. της 27-6-2014, αφού πρώτα, όπως όφειλαν, συνάντησαν τον νέο Υπουργό Υγείας, αποφάσισαν και ζητούν τα ακόλουθα:

Δεν αποδέχονται τα σημειώματα του Rebate και Claw back που στάλθηκαν για το 2013 συνολικής περικοπής 45% και αποφάσισαν την προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Ζητούν την ΑΜΕΣΗ εξόφληση των 4 τελευταίων μηνών του 2013 και των υπολoιπόμενων 10% του 2012 και 2013 που σκόπιμα παρακρατεί ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για συμψηφισμό με τα αντιδημοκρατικά, ληστρικά και καταστροφικά για τον κλάδο μέτρα των Rebate και Claw Back.

Ο συμψηφισμός να γίνει όταν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ αποφασίσουν τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση την χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στα επίπεδα των υποβολών του 2013 και τον μη υπολογισμό ως δαπάνης του ΦΠΑ και των κρατήσεων υπέρ τρίτων που αποτελούν εσωτερική διακίνηση χρημάτων μεταξύ κωδικών της Γενικής Κυβέρνησης.

Δεν αποδέχονται ΚΑΜΜΙΑ περικοπή για τις δεδουλευμένες υπηρεσίες τους που προσέφεραν και προσφέρουν κατά το Α’ Εξάμηνο του 2014.

Ότι υπόλοιπο χρημάτων απομένει να καλύψει δαπάνες για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και κατόπιν να διακοπεί η συνεργασία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με ΟΛΕΣ τις Ιδιωτικές Κλινικές έως τις 31-12-2014, οπότε θα επαναρχίσει την νέα χρονιά με τον νέο προϋπολογισμό.

Στους μήνες αυτούς του 2014 που θα δεν θα υπάρχει συνεργασία οι ασφαλισμένοι δεν στερούνται την πρόσβαση τους σε υπηρεσίες υγείας καθότι έχουν την δυνατότητα επιλογής των Δημόσιων δομών του ΕΣΥ καθώς και τη χρήση Ασφαλιστικών προγραμμάτων Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με την Π.Ε.Ι.Κ. και όχι ατομικών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και οι ίδιοι όροι για όλες τις κλινικές, μετά από πραγματική και όχι εικονική διαπραγμάτευση.

Καλούν τον ΕΟΠΥΥ να ΜΕΙΩΣΕΙ τις τιμές των ΚΕΝ και των ΝΟΣΗΛΙΩΝ στα επίπεδα των οικονομικών του δυνατοτήτων δίνοντας την δυνατότητα στους ασθενείς να καλύψουν την υπολoιπόμενη διαφορά κόστους και ένα εύλογο κέρδος.

Ζητούν για πολλοστή φορά την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων της περιόδου 2007-2011.

Καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να συστρατευτούν στην προσπάθεια του Πρωθυπουργού για ανάπτυξη, επενδύσεις και μείωση της ανεργίας λαμβάνοντας μέτρα αναπτυξιακά και όχι μέτρα που οδηγούν σε μείωση αλλά και διακοπή εργασιών δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου.

Ενημερώνουμε τους ασθενείς, συνοδούς, εργαζόμενους, προμηθευτές και τα Μέσα Ενημέρωσης ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στους 6 μήνες του 2014 έχει πληρώσει και μάλιστα προκαταβολές, ΜΟΝΟ για 2 μήνες !!!! Πώς λοιπόν να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας ;;; (να ληφθουν υπόψη και τα χρέη των ταμείων για το 2007-2011 και του ΕΟΠΥΥ για το 2012,2013).

Ακόμη το Δ.Σ της Π.Ε.Ι.Κ. προγραμματίζει την διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, με την συμπαράσταση της UEHP Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων, προκειμένου να ενημερώσει τα Ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης για τις συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, που οδηγούν σε υγειονομική κρίση, που αποτελεί προάγγελο ανθρωπιστικής κρίσης καθώς και για την εφαρμογή καταστροφικών μέτρων για τον Ιδιωτικό τομέα της Υγείας, μέτρων αντιδημοκρατικών και αντίθετων προς τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ολοκληρώνοντας, ζητούμε ότι πιο λογικό, ότι πιο δίκαιο, ότι πιο δημοκρατικό.

Ο ΕΟΠΥΥ να μας πληρώσει όσα μας οφείλει μέχρι σήμερα και μόλις ο προϋπολογισμός δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του τότε να διακόψουμε την συνεργασία μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς.

Να ζητάς υπηρεσίες ΟΛΟ το χρόνο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ να πληρώσεις, εκβιάζοντας και απειλώντας, χρειάζεται ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΟΣ και παραπέμπει σε άλλες μαύρες για το Έθνος εποχές.

Δυστυχώς το μήνυμα των εκλογών ΔΕΝ έφτασε στην Αριστοτέλους……..

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου