Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ



Σήμερα 11-7-2014 το προεδρείο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ Κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ , Κ.ΨΑΛΤΑΚΟΣ είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΙΣ κο Βλασταράκο που μας έκανε ενημέρωση για την υπό έκδοση υπουργική απόφαση που θα ρυθμίζει τις οικονομικές σχέσεις εργαστηρίων με ΕΟΠΥΥ. 

Λίγο πολύ είναι ΤΟ γνωστό Claw back συν ένα Plafond που προστίθεται ανά πάροχο και ανά περιφέρεια. Μας είπε ότι έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό , ότι ζήτησε 100εκ αύξηση του προϋπολογισμού αλλά οι οικονομικές συγκυρίες είναι δύσκολες και ότι το σχέδιο αυτό είναι τελεσίδικο. Ένας άλλος όρος που προσετέθη της 4ης εβδομάδας είναι ανεφάρμοστος στην πράξη απλώς τον αναφέρουμε. Είναι προφανές ότι και η αναμενόμενη υπουργική απόφαση είναι φωτοκόπια της υπάρχουσας. 

Δηλαδή ο αγοραστής ΕΟΠΥΥ ζητάει να αγοράσει με 300εκ υπηρεσίες αξίας 650εκ και για να είμαστε ακριβείς αν συνυπολογίσουμε την έκπτωση 45% στις τιμές καταλόγου 1991 που έκανε πρώην υφυπουργός η πραγματική αξία των υπηρεσιών που θέλει να αγοράσει ο ΕΟΠΥΥ με τιμές 1991 είναι περίπου 1 Δις. 

Η πρόταση ΕΟΠΥΥ είναι άκρως καταχρηστική , εκμεταλλεύεται και επιβάλει την θέση ισχύος που κατέχει προσπαθώντας με ξένα κόλλυβα να κάνει την κηδεία της πρωτοβάθμιας υγείας. 

Με την λογική ΕΟΠΥΥ που ζητάει να πληρώσει μόνο τους 4 μήνες από τους 12, σε λίγο και οι πάροχοι εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να πληρώσουν 4 μήνες στους υπαλλήλους και το 1/3 στους πιστωτές τους με τη διαφορά ότι οι πάροχοι θα καταλήξουν αργά ή γρήγορα στα δικαστήρια .

Από την άλλη μεριά χωρίς υπόδειξη Τρόικας η μνημονίου, ο πρώην υπουργός κατάργησε τα πληθυσμιακά κριτήρια στα βαριά απεικονιστικά μηχανήματα με αποτέλεσμα την 10-7-2014 γνωστός όμιλος να πάρει τρείς άδειες αξονικού , μια άδεια PET και να εκκρεμούν ακόμη 37 αιτήσεις για άδεια αξονικού και μαγνήτη στην επικράτεια.

Αποτέλεσμα: Αύξηση της ζήτησης , αύξηση των συνταγογραφούμενων εξετάσεων , αύξηση του τζίρου. Κατά τα άλλα ο ΕΟΠΥΥ επικαλείται τις οικονομικές συγκυρίες και ζητάει την κατανόηση των μικροπαρόχων . 

Αποτέλεσμα για τον πάροχο με τις υπάρχουσες συνθήκες. 

Άμεση κατάσχεση του 50-55% περίπου του τζίρου μετά το πέρας του εξαμήνου (claw back). Αν προστεθούν τα ανελαστικά έξοδα λειτουργίας εργαστηρίου τα έξοδα φτάνουν 120%. 

Με αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο να επιβιώσει οποιαδήποτε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ στο κόσμο, μικρή ή μεγάλη. 

Ζητούμε Άμεση Επαναδιαπραγμάτευση για όρους συνεργασίας λογικούς και βιώσιμους. 

Προτάσεις εφαρμόσιμες και λογικές υπάρχουν ούτως ώστε να μη καταδικάζεται μια τάξη επιστημόνων που έχουν επενδύσει τις γνώσεις τους και τις οικονομίες τους στα εργαστήρια και απετέλεσαν τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ στον Τομέα Της Υγείας τα τελευταία χρόνια, σε πτώχευση και χρεοκοπία. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο.Γ.Γ

Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΨΑΛΤΑΚΟΣ

7 σχόλια:

  1. Η ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ? ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ? ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, μα....ες.όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ρωτήσετε εναν άνθρωπο τι από τα δυο θα προτιμούσε αν του συνέβαινε κάτι σοβαρό με την υγεία του τον ξαφνικό η τον αργό θάνατο οι περισσότεροι θα επιλέγανε τον ξαφνικό θάνατο.
    Κάπως έτσι νοιώθω και εγώ για την επιχειρησή μου.ας πάρουμε μια απόφαση να βαλουμε μια γραμμή και να ξεκινήσουμε παλι απο το μηδεν. Συμφωνω οτι ολοι εχουμε χρεη και υποχρεωσεις ξεχωριστα και ολοι εχουμε να αφηγηθουμε και απο μια τραγική η τραυματική κατάσταση αλλα δεν πρεπει να το βλεπουμε μονοπλευρα σαν μοναδες αλλα σαν ομαδες.το να μην ξερεις καθε φορα που κουβαλας το χαρτομανι στον ΕΟΠΠΥ σαν υπαλληλος του δημου χωρίς να ξερεις τι απο αυτα μεταφράζεται σε ευρώ δεν ειναι λύση. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥ.ετσι απλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ο ΕΟΠΥΥ βρήκε τήν πόρτα του τζάμπα ανοιχτή ,δέν είναι και μαλάκες για να τήν κλείσουν μόνοι τους, γι αυτό πάρτε το απόφαση , αν δέν τούς τήν κλείσουμε εμείς τήν βάψαμε και ας μήν κατηγορούμε κανέναν άλλον για το χάλι μας, εμείς φέρουμε ευθύνη που με τήν ανοχή μας επιτρέψαμε να φτάση εδώ η κατάσταση και να συζητάμε πλέον τους όρους του επαγγελματικού θανάτου μας.Θωμόπουλος Ιωάννης-βιοπαθολόγος απο επαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eκτιμώ ότι , εφ΄όσον δόθηκε απερίφραστα κι επίσημα η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το τρέχον έτος, κάθε άλλη ενέργεια , συζήτηση ή διαβούλευση είναι μάταιη κι η λύση είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ: ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ, που λέγετε ΕΟΠΥΥ, περιορίστε τα εξοδά σας, στο ελάχιστο και προσπαθείστε να επιβιώσετε, έστω και με ελάχιστο τιμολόγιο εξετάσεων, αλλά που θα πληρώνονται ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ. Όσο είναι ακόμη καιρός..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζωή με τον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει.
    Ας αποφασίσουμε, ή θα τον αφήσουμε να μας σκοτώσει ή θα προλάβουμε να τον σκοτώσουμε εμείς.
    Καμία σύμβαση - κανενός με τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρωτήστε το φούρναρη της γειτονιάς αν θα δεχόταν να πληρωνόταν με χαρτιά αντί για λεφτά.Εγω το έκανα.Η απάντηση ειχε πολύ πλάκα αλλά και πολλά διδάγματα για τους γιατρούς.ΣΎΖΥΓΟΣ ΜΙΚΡΌβΙΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΣΕΙ ΝΑ μΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕΙ ΤΖΑμΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή