Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Επιστολή Θεοδοσιάδη στον Καρόνε για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ



Ανοιχτή επιστολή στον Τζουζέπε Καρόνε, αρμόδιο για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής της τρόϊκας, απέστειλε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, στην οποία του θέτει το θέμα της εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς από το 2011 έως σήμερα.


Στην επιστολή του ο κ. Κ. Θεοδοσιάδης αναφέρει τα εξής:

Κύριε Καρόνε

Για μια ακόμη φορά απευθύνομαι σε εσάς μέσα σε αυτά τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια. Αυτή τη φορά επικοινωνώ μαζί σας, κυρίως ως Φαρμακοποιός και ως πολίτης.

Η ιδιότητα μου αυτή μου δίνει την δυνατότητα να σας μιλήσω με την φωνή του Έλληνα που τέσσερα χρόνια τώρα υφίσταται τις λάθος επιλογές υποτιθέμενων τεχνοκρατών και στην Υγεία.

Πριν ολοκληρώσετε τις συζητήσεις σας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι μέχρι σήμερα επιλογές σας έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα πρώτιστα τους ασθενείς. Είναι νωπές ακόμη στην μνήμη όλων οι εικόνες των ασθενών που περιμένουν μέσα στο λιοπύρι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν τα φάρμακα τους.

Είναι νωπές οι εικόνες των ασθενών που μάταια έψαχναν γιατρό λίγο πριν την γέννηση του ΠΕΔΥ, γιατί οι γιατροί είχαν απολυθεί από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι νωπές οι εικόνες των αγανακτισμένων φαρμακοποιών , γιατρών ακόμη και κλινικαρχών που ζητούν τα χρήματα που τους χρωστάνε από το 2010!

Και όλα αυτά χωρίς κανένα αντίκρισμα για τον ασφαλισμένο , για τον ηλικιωμένο , για τον άρρωστο, για τον δοκιμαζόμενο Έλληνα.

Κύριε Καρόνε

Οι επιλογές στην Υγεία απέτυχαν. Ο ίδιος ο εντεταλμένος του γερµανικού υπουργείου Υγείας για την παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων στον τοµέα της Υγείας στην Ελλάδα, Βόλφγκανγκ Τσέλερ, απαντώντας σε ερώτημα της Deutsche Welle, σχετικώς µε τη βαθµολογία που θα έδινε στο ελληνικό σύστηµα υγείας, απάντησε :

«∆εν υπάρχει βαθµός, η κατάσταση είναι καταστροφική», ενώ λίγο πριν ενημερώνοντας την αρµόδια Επιτροπή της Μπούντεσταγκ για τις επαφές του στην Ελλάδα, είχε κάνει λόγο για «σκανδαλώδη και τροµακτική» κατάσταση.

Είναι καιρός πια οι αδικίες να αρχίσουν να διορθώνονται . Είναι καιρός πια το Σύστημα Υγείας να λειτουργήσει. Κατανοείστε ότι πίσω από κάθε φάρμακο που κόβετε, πίσω από κάθε πλαφόν που βάζετε, κρύβεται μια ανθρώπινη τραγωδία:
➢ Ένας καρκινοπαθής που δεν μπορεί να κάνει την θεραπεία του,
➢ Ένας ασθενής που δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακα του,
➢ Ένας ηλικιωμένος που ταλαιπωρείται στα κλειστά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ,
➢ Ένας άνεργος που δεν έχει να πληρώσει,
➢ Ένας ανασφάλιστος που στερείται τα φάρμακά του

Επειδή με ιδιαίτερη επιτυχία επιβάλετε στην ελληνική κυβέρνηση δέσμες προαπαιτούμενων μέτρων για την καταβολή κάθε δόσης, σας καλώ αυτή τη φορά να επιβάλετε ένα μόνο προαπαιτούμενο γα την καταβολή της επόμενης δόσης:

Την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία των ετών 2011 και εντεύθεν .

Εύχομαι αυτή η σημερινή συνάντηση να σημάνει την αλλαγή κατεύθυνσης τουλάχιστον στην πολιτική Υγείας . Ο Ελληνικός λαός είναι υπομονετικός, αλλά ιστορικά έχει αποδείξει πως όταν έλθει η ώρα διώχνει από πάνω του τα υποζύγια.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου