Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Οδοντίατροι: ζητούν συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ - πλήττονται από δυσβάστακτη φορολογία



Τη στήριξη του επιστημονικού κλάδου των Οδοντιάτρων που πλήττονται μαζί με τους υπόλοιπους μικρομεσαίους από την δυσβάστακτη φορολογία και τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και το δικαίωμα για μια καλύτερη Στοματική Υγεία, διεκδικεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, με παρέμβασή του προς τον ΕΟΠΥΥ.


Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής ζητά την σύναψη συμβάσεων με τους οδοντιάτρους μέλη του, δίνοντας το δικαίωμα σε εκατομμύρια πολίτες για την παροχή οδοντιατρικής κάλυψης και την βελτίωση των δεικτών Στοματικής Υγείας.

Για τους λόγους αυτούς, διεκδίκησε ένα σημαντικό κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με στόχο την παροχή ουσιαστικής και απαραίτητης κάλυψης των Ελλήνων. Όπως είναι γνωστό, οι συλλογικές συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία όσον αφορά στην οδοντιατρική κάλυψη, έχουν καταργηθεί από το 1992 και η Πολιτεία διαχρονικά αδιαφορεί για τον ζωτικό αυτό τομέα της Στοματικής Υγείας .

Η πρωτοβουλία αυτή του Ο.Σ.Α. έρχεται να καλύψει το κενό στην κοινωνική ασφάλιση, να βελτιώσει τους συνεχώς επιδεινούμενους δείκτες στοματικής υγείας, να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και να ενισχύσει τον κλάδο των Οδοντιάτρων που πλήττεται από την συνεχιζόμενη κρίση.

Ο Σύλλογος έχει καταθέσει σειρά προτάσεων προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με στόχο την βελτίωση των όρων της συμβάσεως, έτσι ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Οδοντιάτρων αλλά και να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών προς τους ασθενείς.

Στο έγγραφό του προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Ο.Σ.Α. ξεκαθαρίζει πως «αναγνωρίζει την δύσκολη οικονομική συγκυρία "αλλά" η ένταξη της Οδοντιατρικής στην κοινωνική ασφάλιση είναι μείζονος σημασίας και για τους Οδοντιάτρους και για τους ασθενείς. Πρέπει όμως η ένταξη αυτή να επιτευχθεί με τους πλέον κατάλληλους και πρόσφορους τρόπους για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διασφαλιστεί η άριστη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των Οδοντιάτρων που θα παρέχει πραγματικές δυνατότητες επιλογής στους ασθενείς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου