Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο ΙΣΑ καταδικάζει έμπρακτα κάθε δημοσίευμα με το οποίο συκοφαντείται σύσσωμο το ιατρικό σώμα προσφεύγει στη δικαιοσύνη και στην ΕΣΗΕΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση κατά των ιατρών από τον δημοσιογράφο κ. Τάκη Μίχα, ο οποίος με την σύνταξη λιβελογραφήματος με το τίτλο «Θέλει μόνο το καλό μας ο ιατρός;» το οποίο δημοσίευσε η ιστοσελίδα www.portagon.gr συκοφαντεί σύσσωμο το ιατρικό σώμα.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πρωτοφανής τοποθέτηση του εν λόγω δημοσιογράφου δεν έχει σχέση με τη συνεχή διαπόμπευση των ιατρών στην οποία έχει επιδοθεί ο ΕΟΠΥΥ χωρίς να διαθέτει τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Άραγε ο κ. Μίχας ως έγκριτος δημοσιογράφος γνωρίζει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κοινοποίησε στον ΕΟΠΥΥ την από 30-6-2014 εισαγγελική παραγγελία με αριθμ. πρωτ. 24089/30-6-2014 με την οποία αιτείται την χορήγηση αντιγράφου του συνόλου των στοιχείων που προέκυψαν για τους 59 ιατρούς που κρίθηκε ήδη από τον Οκτώβριο του 2013 ότι υπερσυνταγογράφησαν και τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα συνταγογράφησης καθώς επίσης και για κάθε άλλη συναφή υπόθεση, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει τα σχετικά στοιχεία.

Ο ΙΣΑ τάσσεται υπέρ του ελέγχου και της εξυγίανσης στο χώρο της υγείας, αλλά και ταυτόχρονα καταδικάζει την άδικη επίθεση κατά σύσσωμου του ιατρικού κόσμου.

Για αυτούς τους λόγους ο ΙΣΑ συνέταξε αγωγή αποζημίωσης για την προσβολή της προσωπικότητας που υπέστησαν οι ιατροί από τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου, και αναμένει από την Ελληνική Δικαιοσύνη να απονείμει τις ευθύνες σε όσους συκοφαντούν συλλήβδην το ιατρικό σώμα.

Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να απαξιώνεται ο Έλληνας ιατρός ο οποίος σε όλο τον κόσμο έχει θριαμβεύσει και τιμάται για την επιστημοσύνη του. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Έλληνα ιατρό ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στον ανασφάλιστο και άπορο συμπολίτη μας μέσα στην οικονομική κρίση, αλλά και εκείνον που σε αντίξοες συνθήκες προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε στο ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας επί μήνες απλήρωτος από τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε ως νοσοκομειακός και ειδικευόμενος ιατρός εφημερεύοντας χωρίς να του έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του.

Η μαύρη πένα δεν έχει σημασία από ποιόν χρησιμοποιείται, αλλά αν χρησιμοποιείται σωστά. Όσα αόριστα και ατεκμηρίωτα γράφει ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν τιμούν το δημοσιογραφικό σώμα και γι” αυτό ο ΙΣΑ θα προσφύγει και στην ΕΣΗΕΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου