Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Βορίδης: Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν δύσκολες μάχες καθημερινά


Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης 



Μήνυμα συνεργασίας στους γιατρούς και στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων στέλνει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος παραδέχεται ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά δύσκολες μάχες.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο κ. Βορίδης δίνει έμφαση στις επικείμενες προσλήψεις που θα δώσουν ανάσα στις μονάδες υγείας. «Η επικείμενη ενίσχυση των δομών υγείας με 2.950 προσλήψεις είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις δεν θα καλύψουν συνολικά τα κενά» τονίζει.

Εμφανίζεται θερμός υποστηρικτής των γενόσημων φαρμάκων, επικαλούμενος το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 

Προαναγγέλλει, επίσης, και αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι τα σχέδια θα παραμείνουν στο συρτάρι έως ότου τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το έργο του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

  1. ΚΥΡΙΟΙ,ειναι δυσκολα κ ιδιαιτερα στην περιφερεια να δουλευεις...κ δυστυχως δεν υπαρχει παιδιεια,συνεργασια,μερακι για δουλεια...αναγκασικα να παω επικουρικος σε απομακρυσμενη περιοχη κ νομιζω πως ζω στην εποχη του 50....Γιατροι,νοσηλευτες,τραυματιοφορεις ακομα πιο πολυ ειναι σε φαση ''τροχιας'' κ δεν φτανει η δικη μου ζωνανια να βοηθησει αυτο το καημενο ''νοσοκομειο''...απαραδεκτο κ ακομα μια φορα λυπαμαι για ολους...για μας,εμας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή