Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τουρκία «καλεί» 5000 Έλληνες γιατρούς για να δουλέψουν!

Με τον τίτλο «5.000 γιατροί από τη γείτονα» η εφημερίδα Milliyet γράφει στην πρώτη σελίδα ότι το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας για να καλύψει το άνοιγμα σε 20.000 γιατρούς και βοηθούς (ειδικευόμενους) που έχει, θα φέρει στην Τουρκιά Έλληνες γιατρούς.Οι <<εισαγόμενοι γιατροί>> , όπως αναφέρει, θα εξειδικευτούν στο Πανεπιστήμιο, είπε ο Τουρκος αξιωματούχος αποκαλύπτοντας παράλληλα πόσο ελλιπής είναι η ιατρική φροντίδα στην γειτονική χώρα…


Ο Υπουργός Υγείας κ. Μουεζίνογλου επανήλθε στο θέμα των γιατρών από την Ελλάδα και αφού είπε ότι » έχουμε άνοιγμα 20.000 γιατρών», τόνισε : «Τα Πανεπιστήμιά μας θέλουν βοηθούς ιατρούς. Σήμερα σε όποιον χρειάζεται δέκα, δίνουμε τρεις. Στην Ελλάδα, οι γιατροί περιμένουν πολύ για την εξειδίκευση. Εάν κάνουμε την εξειδίκευσή τους στην Τουρκία και τους μάθουμε τούρκικα, θα αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας για βοηθούς ιατρούς. Εάν σήμερα έρθουν σε μας 10.000 γιατροί δε θα ενοχληθούμε. Δε θα είναι παραπανίσιοι».

Ακόμα ο κ. Μουεζίνογλου είπε, όπως έχει ξαναπεί βέβαια πριν μερικούς μήνες, ότι τις προσεχείς μέρες θα γίνουν οι απαιτούμενες νομικές ρυθμίσεις και θα θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο εκπαίδευσης για την εξειδίκευση σε συντονισμό με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο.

<<Μην πάτε Γερμανία, ελάτε Τουρκία>>

Ο κ. Μουεζίνογλου, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα ( και έκανε και ορισμένες προκλητικές δηλώσεις) , είπε επίσης : «θα μιλήσουμε με το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο (ΥΟΚ) και το Υπ.Εξ. Στην Ελλάδα, οι γιατροί περιμένουν επί χρόνια για την εξειδίκευση. Εάν εμείς εδώ δώσουμε τη δυνατότητα εξειδίκευσης στους γιατρούς αυτούς στα Πανεπιστήμια της Τουρκίας θα αντιμετωπίσουμε την ανάγκη μας για βοηθούς ιατρούς και από την άλλη θα βρούμε διέξοδο στην ανάγκη μας για εξειδικευμένους γιατρούς. Έχουμε ανάγκη από 10.000 πρακτικούς ιατρούς και 20.000 εξειδικευμένους».

Ο κ. Μουεζίνογλου, ο οποίος είπε ότι στην Ελλάδα, υπάρχει σε σοβαρό επίπεδο πλεόνασμα ιατρών υποστήριξε ότι «η Γερμανία προέβη σε συμφωνία με 15.000 Έλληνες ιατρούς που μόλις αποφοίτησαν με τον όρο εργασίας 9 ετών>>.

<<Στην Ελλάδα, η παιδεία στην ιατρική είναι σε υψηλό επίπεδο>>

Και συνέχισε ομολογώντας τι υψηλό επίπεδο των Ελλήνων γιατρών:. Στην Ελλάδα, η παιδεία στην ιατρική είναι σε υψηλό επίπεδο. Θα πρέπει να στρέψουμε τα βλέμματα της Ελλάδος αντί στη Γερμανία, στην Τουρκία. Εδώ υπάρχει υποδομή που μπορούν να κάνουν άνετα εξειδίκευση. Οι καθηγητές στα πανεπιστήμιά μας, μου ζητούν βοηθούς ιατρούς. Επίσης από την άλλη πλευρά επιθυμούμε να μετατρέψουμε την Τουρκία σε κέντρο υγείας της περιοχής».

Παλιότερα δημοσιευματα ανέφεραν ότι στην Τουρκία εργάζονται 500 Ελληνες γιατροί.

Πηγή. on alert.

1 σχόλιο:

  1. Αφου μας σπρωχνετε μεταναστες τοσα χρονια, και οι γκασμαδες μας χαμπαρι δεν εχουν παρει, θα σας ερθουμε, και τουρκικα θα μαθουμε, και προφανως καλυτερες απολαβες, εκτιμηση, και συνθηκες θα χουμε.
    Ελα ομως που προτιμησαμε απο τα γερμανικα resort, τις καριερες στο US of A, την οικογενεια μας και την Ελλαδιτσα μας, κι ας μας βριζει νυχθημερον, το καθε τουρκοκαναλο, και ας βολευει το πολιτικο παρασυστημα τους δικους του γιατρους κι ας εχετε βολεψει για δεκαετιες, γιους κορες, κομματοσκυλα στο ΕΣΥ σας, στο ΙΚΑ σας, ολα τα ρεμπελοσκυλα με τις ψευτοφιγουρες στις εργασιες και στα συνεδρια, παραυτα, ειναι
    πιο γλυκια η πατριδα,
    και ας τρωγομεν πετρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή