Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ωράριο γιατρών με αλλαγές Βορίδη! Τι δήλωσε για το 48ωρο στο ΕΣΥ




Τελικά όπως φαίνεται ο Μάκης Βορίδης είναι αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα από όσα είχε αφήσει πίσω του ο προκάτοχός του. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - iatropedia

Ακόμη και αλλαγές στο ωράριο τους απειλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι θα κάνει ο υπουργός Υγείας αφού αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως μπορεί να τους βάλει να εργασθούν ακόμη και σε κυκλικές βάρδιες. 

Ο κ.Βορίδης θέλοντας προφανώς να δείξει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαν προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι όλα είναι πιθανά αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη πως δεν πρέπει να εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα. 

«Οι ίδιοι πήγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όμως το 48ψρο έχει και επιπτώσεις. Ας επιλέξουν» είπε με νόημα αφήνοντας να εννοηθεί ότι αφού προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα υποστούν και τις συνέπειες. 

Βέβαια μέχρι στιγμής ο Μάκης Βορίδης μάλλον θα ασχοληθεί με τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία παρά τις 2800 προσλήψεις που ανακοίνωσε καθώς μέχρι τότε παραμένει άγνωστο εάν θα μπορεί να εφαρμόσει κυκλικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου